Information om svovllægemidler til blæreinfektioner

Information om svovllægemidler til blæreinfektioner

Dem, der nogensinde har fået en blæreinfektion i deres levetid ved, hvad en smertefuld og ubehagelig oplevelse det kan være. Der er flere grunde til, at der opstår blæreinfektioner, og de er forskellige for mænd og kvinder. Mænd kan få dem på grund af prostrate problemer, mens kvinder kan få blæreinfektioner af enkle årsager, såsom at have sex. En behandling for blæreinfektioner bruger sulfonamider. De arbejder hurtigt og kan tages ofte, hvis du er patient, der får gentagne blæreinfektioner.

Hvad er en blæreinfektion?

Hele urinvejen er i stand til at blive inficeret. Når bakterier vokser i blæren og multiplicerer, kan den sprede sig gennem hele urinvejen. Dette kaldes en UTI- eller urinvejsinfektion. Blæreinfektioner er den mest almindelige infektion i urinsystemet. Det kaldes også cystitis. Hvis nyrerne bliver smittede, er dette kendt som pyelonefritis. De mest almindelige bakterier til at forårsage en infektion kaldes escherichia coli. Denne bakterie passerer gennem urinrøret og i sidste ende forårsager en infektion i blæren.

Behandling af en blæreinfektion med sulfa-stoffer

En af de mest almindelige behandlinger for blæreinfektioner er et sulfatlægemiddel eller sulfonamid. Sulfa-lægemidler blev designet til at behandle bakterielle infektioner. Den mest almindelige brug for et sulfa-lægemiddel er blæreinfektioner. For at blive ordineret som sulfa drug, kan blæreinfektionerne ikke skyldes en blokering af urinsystemet. De er kun ordineret til generelle og ukomplicerede bakterielle infektioner. Din læge vil sandsynligvis køre en test kaldet urinanalyse for at opdage typen af ​​bakterier i din urin og ordinere medicinen ifølge testresultaterne.

Sådan tager du Sulfa Drugs

Sulfanomider bør tages som anvist af din læge. Drik rigeligt vand med medicin for at sikre, at sedimentet af medicinen ikke opbygges i nyrerne og forårsage nyresten. Lægemidlet bør tages med jævne mellemrum. Hvis du savner en dosis, tag den så snart du husker det. Hvis det er næsten tid til at tage den næste dosis, skal du springe over den ubesvarede og starte tilbage på dit normale skema. Tag aldrig to doser på én gang. Sulfanomider arbejder generelt hurtigt og hjælper dig med at føle dig hurtigere. På trods af at du føler dig bedre, stop ikke med at tage medicinen, indtil de foreskrevne doser er færdige; dette kan få infektionen til at forværre.

Hyppige blæreinfektioner og sulfa-stoffer

Nogle mennesker er mere tilbøjelige til blæreinfektioner; især kvinder, på grund af deres urinsystems opbygning i forhold til mænd. Kvinder har kortere urinrør end mænd, og kvinder kan typisk få blæreinfektioner efter samleje, ikke bade korrekt eller endda hyppige boblebad. Nogle læger vil skrive en stående ordre til en sulfa medicin til en patient, der får hyppige blæreinfektioner. Det betyder, at patienten ved, hvornår de har en infektion og kan få deres sulfa medicin fyldt efter behov.

Overvejelser med sulfonamider

Der er mange mennesker, der ikke kan tage sulfonamider; dem, der har overfølsomhed eller alvorlige reaktioner på dem. Brug aldrig sulfa-baserede lægemidler, hvis du nogensinde har haft en negativ reaktion på en. Sulfa-lægemidler kan forårsage overfølsomhed over for sollys og forårsage, at du bryder ud i udslæt eller får din hud til at blive rød. Sulfa-lægemidler virker bedre, når urinen er mindre sur, hvilket betyder at du bør undgå alle fødevarer og vitaminer med C-vitamin i dem. Nogle patienter kan opleve tab af appetit eller kvalme og opkastning på sulfa-stoffer. Hvis du har en negativ reaktion, mens du er på sulfa-lægemiddel, fortæl det straks til lægen.

Del:
Kommentarer