Idéer til en volleyball tale for seniorer

Idéer til en volleyball tale for seniorer

Højskolepensionister kan ofte føle sig overvældet om hvad der ligger foran efter eksamen. Hvis du motiverer volleyboldholdet, uanset om du er holdtræner, kaptajn eller spiller, vil du gerne give meningsfuld refleksion og inspiration, samtidig med at du fejrer, hvad fremtiden har på lager for spillerne ved at bygge dit tema omkring volleyboldet. sig selv. Ved brug af metafor og personligt billedsprog, vil du inspirere seniorer til at gå fremad, mens de tager de erfaringer, de har lært af spillet, til hjerte.

Introducer temaet

Når du giver en tale, skal du tage fat på publikums opmærksomhed fra starten. Du kan vælge at få publikum fokuseret ved at åbne med en vittighed, et meningsfuldt citat eller endda nogle spørgsmål, der tager sigte på at modtage opmuntrende svar. Til denne tale vil du gerne imødekomme det til holdet. For eksempel: "For os er volleyball mere end bare et spil, det er en metafor for livet." I hele talen indgår nogle sammenligninger mellem volleyball og succes som vigtigheden af ​​teamwork, træning er med til at honey dit håndværk eller endda hvordan skader gør os stærkere.

Pause til refleksion

Seniorer føler sig ofte nostalgiske de sidste par år i skole og på volleyboldholdet. Brug lidt tid under talen, der afspejler tidligere udfordringer og resultater. Du kan f.eks. Henvende dig til eventuelle mesterskaber, der er blevet vundet, medaljer optjent eller bemærkelsesværdige kampe, hvor holdmedlemmernes spiritus blev testet. Angiv de udfordringer, der er opstået for at vise holdet udholden, såsom den skade, der forårsagede stjernespilleren at sidde et spil eller den tid, hvor bussen fik et fladt dæk på vej til en kamp. Disse personlige historier får publikum til at føle sig inkluderet og repræsenteret.

Brug Volleyball Jargon

Hvis du virkelig ønsker at køre hjem, hvordan volleyball er en metafor for hvad der ligger foran, skal du smide i noget jargon for at understrege denne ide. For eksempel er en "hjælp" et udtryk, der bruges, når en spiller hjælper en anden spiller med at score et punkt. Du kan nævne, hvor vigtigt dette er i teamwork. Et andet udtryk, du måske bruger, er at "ansigts" eller "six-pack". Dette sker, når en spiller bliver ramt hårdt i ansigtet under kampen. Brug dette udtryk til at symbolisere de stridigheder, som holdkammeraterne sandsynligvis vil støde på i livet.

Motiver og inspirer

Hvis du er volleyball træner eller holdkaptajn, har du sandsynligvis givet pep talks til at motivere holdet til sejr eller hjælpe dem ud af en urolig sindstilstand. Tegn ud fra denne oplevelse, når du adresserer din afgrøde af seniorer, der er klar til at gå videre ind i livets bestræbelser. Tilbyde positiv støtte og nogle visdomsord; få dem til at føle sig som om de er klar til at gå ud i verden. Ligesom de har stolet på din vejledning i fortiden, ser de nu på dig for varme tanker, der vil skubbe dem fremad.

Del:
Kommentarer