Hvorfor klør det fra en gul jakke?

Hvorfor klør det fra en gul jakke?

Det er frustrerende at håndtere en gul jakke smertefuldt sting, men det kan virke værre end det kløende ømhed, der lider. Skrabe som du måtte, den uopbrugende kløe af denne hveps sting kan ofte ikke lindres. Disse aggressive små insekter pakker sikkert et slag, alt takket være et specielt gift. Bare en mindre mængde af dette besværlige toksin er nok til at gøre de fleste sår brænde og klø uden lindring. Faktisk kommer den forfærdelige kløe, der er forbundet med en gul jakke, ikke fra sin stinger, men fra et gift, som det sørger for at levere personligt.

Vespula vulgaris

Placeret i hele Nordamerika findes den gule jakke, eller Vespula vulgaris, i store sværme og kolonier. Små forsvarere af deres rede, gule jakker er stærkt beskyttende. Snuble på en gul jakkehive vil straks sætte dig i fare for at modtage flere sting. Deres rede findes ofte i sprækker eller hænger fra udendørs strukturer eller endda under jorden. Endnu værre, du kan blive trukket ind af gule jakker under picnics eller grill-outs, som de skure for mad at tage tilbage til deres bikube.

Den kløende Kilde

Den gule jakke er medlem af Hymenoptera-ordenen af ​​insekter, der omfatter bier, hveps og myrer. Mange insekter i denne rækkefølge er kendt for deres smertefulde sting. I modsætning til bier kan en gul jakke sætte sit offer flere gange. Som den gule jakke indsætter kraftigt sin stinger i huden, frigør den hurtigt et gift fra en speciel kirtel, der er placeret i underlivet. Dette gift er lavet af flere komponenter, herunder proteiner, kinin og serotonin. Da toksinerne gennemsyrer hudcellerne, opstår der en reaktion. Dette medfører kløe, der er forbundet med en gul jakke slynge.

Reaktioner

Den mest almindelige reaktion på en gul jakke er kløe, hævelse og ømhed i det berørte område. Selv om brystet straks er smertefuldt, nedsætter dette generelt ubehag efter nogle få minutter. Eftervirkningen af ​​en gul jakke slynge vil dog vare 12 til 36 timer. Allergiske reaktioner på et stik er langt mere farlige og kan kræve øjeblikkelig lægehjælp. Tegn på en allergisk reaktion på en gul jakke slynge omfatter hævelse i halsen, elveblest, brystsmerter, kvalme og vejrtrækningsbesvær.

Behandling af en gul jakke sting

Desværre kan en gul jakke slynge ikke straks afhjælpes. Du har dog nogle muligheder for nødhjælp. Efter vask af bryststedet og anvendelse af en generel antibiotisk salve skal du bruge is til at afkøle brystet og reducere kløefornemmelsen. Brug af over-the-counter medicin som ibuprofen kan også give relief. Husk at skrabe en sting site kun agitates det yderligere. Forsøg at afstå fra at plukke på stingstedet; det vil helbrede om et par dage alene.

Del:
Kommentarer