Hvorfor kan nogen tabe 13 pounds fedt og stadig få 4 pounds på skalaen?

Hvorfor kan nogen tabe 13 pounds fedt og stadig få 4 pounds på skalaen?

At miste 13 pund af fedt er en præstation, uanset hvad skalaen siger. Faktisk er din kropsfedtprocent vigtigere end din vægt med hensyn til det generelle helbred. Hvis du virkelig taber kropsfedt, skal du holde dig i en afbalanceret kost- og træningsplan og fortsætte med at arbejde hen imod din ideelle kropssammensætning - men ikke modløs af et par pounds af vægtforøgelse.

Bestemmelse af fedt tab

Analyser kropsfedt er en kompliceret opgave, så det første skridt er at sikre pålideligheden af ​​dine resultater. Selvom håndholdte kropsfedtanalysatorer er let tilgængelige for forbrugerne, giver de ikke præcise aflæsninger, ifølge MayoClinic. Det samme gælder for badeværelsesskalaer, der hævder at måle kropsfedt, og selv kalibre, der anvendes af fagfolk, har en standardfejl på 3,5 procent med korrekt brug. Den mest præcise måde at lære, hvor meget kropsfedt du bærer, er at blive testet af en læge, der bruger røntgenteknologi, et tæthedsmålingskammer, undervandsvægtning eller andre medicinske dokumenterede teknikker.

Muscle Gain

Hvis du har fået regelmæssig cardio og / eller deltager i træningsøvelser som løftevægte eller udfører pushups, pullups og squats, får du sandsynligvis muskelmasse. Muskel er tættere end fedt, hvilket betyder, at den vejer mere per kvadrat tomme. Plus, nye muskelvæv kan blive betændt og opbevare ekstra sukker og vand; derfor bliver folk ofte vågne efter at have startet en ny rutine, selvom de taber kropsfedt.

Vandvægt

Væskeretention i hele kroppen kan også være en faktor i vægtforøgelse. Hvis du var lys på vand ved din første vejning, men var ved at holde vand den sidste gang du trådte på skalaen, kunne flydende gevinst tegne sig for meget af forskellen. Dehydrering fører til vandvægt, da din krop forsøger at reducere væsketab. Natrium er en anden synder: Når din krop bevarer en ekstra 400 milligram natrium, mængden i et gram bordsalt får du 2 pounds i midlertidig vandvægt, ifølge Dr. Jack D. Osman fra Towson University. Omvendt kan du miste vand, når du sveder under aktiviteten eller reducerer dit natriumindtag.

Fedt tab og sundhed

Hvis du virkelig kaster fat og får muskler, er du på rette spor sundhedsmæssigt, uanset hvad tallene på skalaen kan være. Fedme henviser faktisk til kropsfedt, ikke vægt, ifølge MayoClinic, og hvis du har for meget fedt, øges risikoen for hjertesygdomme, diabetes og andre sygdomme. For at blive betragtet som egnet bør kvinder have 21- til 24 procent kropsfedt, mens mænd skal have 14- til 17 procent kropsfedt, ifølge det amerikanske råd om motion. Kvinde atleter kan have så lidt som 14 til 20 procent kropsfedt, mens mandlige atleter kan have så lidt som 6 til 13 procent, men at have mindre end det kan forårsage sundhedsmæssige bekymringer.

Del:
Kommentarer