Hvorfor kan du blive træt i sommervejr

Hvorfor kan du blive træt i sommervejr

Varm sommerdage er synonymt med hyggelige udendørsaktiviteter, som f.eks. Familiedage, besøg på stranden og spisestue al fresco. Men varmt vejr kan forårsage ubehagelige symptomer, som ekstrem træthed hos modtagelige personer. At finde skygge, hvile og have kølige drikkevarer kan hurtigt lindre ubehag og lethed i varme dage. Hvis du er ældre eller i svækket sundhed, og du ikke er vant til varmt vejr, er det vigtigt at holde kontakten med din krop og holde øje med tidlige advarselsskilte om ekstrem træthed.

Temperaturændringer

Temperaturfluktuationer i miljøet, især pludselige og ekstreme ændringer som en varmebølge, kan forårsage træthed, mens kroppen tilpasser sig forandringen. Hvis du er vant til et mildt tempereret klima, hvor temperaturudsving er forholdsvis lille, kan du blive træt, hvis du rejser og skal tilpasse sig et varmere klima. Som kroppen tilpasser sig højere temperaturer, vil symptomer på træthed lette.

Dehydrering

Dehydrering er en almindelig årsag til træthed under varmt vejr. Dehydrering opstår, når kropsvægten falder med 1 procent eller mere på grund af væsketab, ifølge Det Forenede Kongeriges National Health Service. Andre symptomer på dehydrering omfatter hovedpine og produktion af stærk ildelugtende, mørk gul urin. For at forhindre træthed forårsaget af dehydrering under varmt vejr, drikker væsker regelmæssigt hele dagen. Generelt er klar urin et tegn på en velhydreret krop.

Søvnløshed

Varmt vejr kan medføre, at du oplever rastløse nætter, hvilket kan resultere i ekstrem træthed i løbet af den følgende dag. Ifølge dr. Chris Idzikowski, forfatter til "Lær at sove godt," milde miljøtemperaturer er befordrende for afslappende søvn, men temperaturer over 75 grader kan forårsage søvnløshed.

hypertermi

Hypertermi eller varmelateret sygdom er særlig skadelig for ældre og for personer med medicinske tilstande som højt blodtryk. Ekstrem træthed ledsaget af kvalme, svimmelhed og kølig klammende hud signalerer en tilstand, der hedder varmeudmattelse. Den ramte person kræver øjeblikkelig behandling for at sænke hans kropstemperatur. Ekstrem træthed ledsaget af tørt skyllet hud, alvorlig hovedpine, forvirring og hurtig puls kan indikere varmeslag, en potentielt livstruende tilstand, der kræver akut lægehjælp.

Del:
Kommentarer