Hvorfor Golfbolde har disse indrykninger

Hvorfor Golfbolde har disse indrykninger

Den moderne golfbold er ingen ulykke. Sammen med sporten af ​​golf har golfbolden udviklet sig i løbet af hundreder af år for at nå sin nuværende dag inkarnation. En af boldens mest definerende egenskaber, dens mange små indrykninger, er resultatet af observation og forsøg og fejl. Det primære mål med boldens mange indrykninger eller dimples er at give det mulighed for at rejse større afstande end en perfekt glat bold.

Hvor irriterende

Indrykket på en golfbold reducerer trækstyrken, når bolden flyver gennem luften. Selv om det kan virke som en glat bold ville have mindre modstand end en dæmpet bold, er det ikke tilfældet, når bolden bevæger sig hurtigt. Ifølge Frankly Golf, et websted, der drives af den tidligere amerikanske golfforbunds tekniske direktør Frank Thomas, skaber dæmperne et lag af turbulens rundt på overfladen af ​​bolden, der hjælper det med at bevæge sig med mere fart. Den dæmpede bold spinner også, hvilket giver det mere lift - ligner et fly. Dette hjælper med at holde bolden i luften i længere tid.

Indstilling af standarder

Selv om USGA lægger restriktioner på vægt og størrelse af golfbolde, er der ingen begrænsninger, når det kommer til dimples. For mange indrykninger er meningsløse, da dimplets størrelse skal krympe for at passe dem på bolden. For mange små dimples vil skabe en overflade, der er næsten glat. Ifølge Frankly Golf anses mindre end 300 dybder generelt for få, og mere end 500 betragtes som for mange. Golfbolde har normalt et gennemsnit på 350 til 450 indrykninger.

Tidligere liv

Golf blev oprindeligt spillet med en læder-dækket bold fyldt med gås eller kylling fjer. Kendte som fjerkræer, var disse bolde udfordrende og tidskrævende at lave, selv om de var gældende i omkring 400 år, før de blev erstattet af de glatte latex gutta bolde i midten af ​​1800'erne. Golfspillere bemærkede snart, at gutta bolde med nicks og indrykning fløj bedre end glatte gutta bolde. Golfspillere begyndte at bruge skarpe hamre til at gøre indrykning i boldene. Fabrikanter fulgte med jomfruer og støber. I 1898 udviklede Cleveland golfspiller Coburn Haskell en gummi-centreret gummi tråd indpakket bold.

Mønstre og præcision

Mange forskellige mønstre af dimples blev brugt omkring århundredeskiftet med farverige navne som bramble, mesh og reverse mesh. Det overlegne dimple-mønster, der blev brugt i dag, blev først brugt i 1908, ifølge The Design Shop. I 1932 fastsatte USGA standarderne for boldvægt og størrelse. Bolde kunne ikke veje mere end 1,62 ounce, og diameteren skulle være mindst 1.680 inches.

Del:
Kommentarer