Hvorfor får folk vægt efter galdeblærefjerning?

Hvorfor får folk vægt efter galdeblærefjerning?

Selv om der ikke findes faste studier, der viser vægtøgning efter galdeblæreoperationer, forekommer det at være anekdotisk bevis for, at fjernelse af galdeblæren kan forårsage vægtøgning hos nogle mennesker.

Fungere

Galdblærers funktion er at holde galde fra leveren, indtil det er nødvendigt for at hjælpe med at metabolisere fedt i tarmen. Når galdeblæren ikke virker korrekt eller er inficeret, kan det forårsage smerte, når det stimuleres til at udskille galgen.

Teorier / Spekulation

Eksperter hos Intelihealth tyder på, at vægtforøgelse ikke skyldes galdeblærens funktion, men på grund af den øgede evne til, at folk igen kan spise fede fødevarer. Når man spiser et fedtet måltid, forårsager oppustethed og smerte, begynder de fleste at undgå udløserfødevarer, som ofte taber sig før fjernelse af galdeblæren. Når galdeblæren er fjernet, vender normale spiseprocesser tilbage, herunder de højt fede fødevarer, hvilket forårsager vægtforøgelse.

Andre overvejelser

Efter galdeblærekirurgi metaboliserer kroppen forskellige fedtstoffer forskelligt og forårsager et utal af bivirkninger, herunder diarré og forstoppelse. Når den syge galdeblære er fjernet, bliver galde udskilt i tyndtarmen med en langsom og stabil hastighed, og ændrer, hvordan fedtstof metaboliseres og nogle gange forårsager vægtforøgelse, hvis der ikke er nok galde til rådighed. Anecdotal beviser fra Steady Health tyder på, at spise mindre måltider hyppigere kan behandle denne grund til vægtøgning.

Tip

Tilføjelse af fiber til din kost kan hjælpe med at holde fordøjelseskanalen bevægende glat og hjælpe med vægttab.

Hold en dagbog for at se præcis, hvor mange kalorier du tager ind for at se, hvordan du kan tilpasse din kost til at hjælpe med vægttab eller stabilisering.

Advarsel

Hvis du går i vægt hurtigt efter operationen, har din skjoldbruskkirtlen kontrolleret. Det er muligt, at din vægtforøgelse ikke har noget at gøre med fjernelsen af ​​din galdeblære.

Nogle mennesker føler sig bedre at tage galdesalte. Kontakt din læge, før du lægger dem til din kost.

Del:
Kommentarer