Hvorfor er sur reflux værre om morgenen?

Hvorfor er sur reflux værre om morgenen?

Tyngdekraft

Acid reflux er en regurgitation af væske (oftest syre) fra maven, der begynder at bakke op i spiserøret. Det er sværere for denne væske at komme op igen, når du sidder oprejst eller stående. Når du ligger ned, er syren mere tilbøjelig til at forblive i spiserøret, hvilket forårsager tilbagesvaling om morgenen for at blive værre, indtil kroppen står oprejst igen i en periode.

Fordøjelse

Der er en række ting, der hjælper med fordøjelsen. Sygdomsvirkningen samt spytproduktionen bevarer fordøjelsessystemet. Dette sker under vækkende aktiviteter som tygger og taler. Under søvn forekommer der heller ikke. Syren forbliver i spiserøret længere, hvilket forårsager halsbrand og syre refluks ved vækkelse.

Medicin

Der er to måder, hvorpå medicin forårsager sur reflux at være værre om morgenen. Visse medikamenter taget om natten-anti-inflammatoriske midler, sedativer, muskelafslappende midler, anti-depressiva-kan slappe af i den nedre sphincter og forårsage regurgitation om natten, hvilket fører til mere morgensyre reflux. Derudover tages de lægemidler, der er taget for at hjælpe sur reflux (antacida, protonpumpehæmmere eller H2-antagonister) før sengetid og ofte lige før middagen. Dette efterlader en lang strækning for medicinen at stoppe med at arbejde, før en morgendosis er taget.

AftenmĂĄltider og drikkevarer

I løbet af dagen har vores kroppe en chance for at fordøje alt, der forbruges, mens vi går om vores daglige rutine i opretstående stilling. Om natten har kroppen ikke så lang tid at fordøje før man går i vandret position. For dem med sur reflukssygdom er dette især problematisk. Syre (citrus, tomat), fedtede eller krydrede fødevarer, koffein og alkohol forårsager problemer for dem med reflukssygdom. Ligge om natten efter at have spist dem kan bidrage til mere alvorlig syre reflux om morgenen.

Del:
Kommentarer