Hvorfor er der en boble på mit øje?

Hvorfor er der en boble på mit øje?

Udseendet af en lille klar eller væskefyld boble på øjets overflade er ofte indicativ for en conjunctival cyste (også kendt som en retention cyste.) Konjunktivalcyster er almindelige og ikke livstruende, selvom de kunne indikere et underliggende problem.

Egenskaber

Cyster på øjet vises typisk klare, hvide eller fyldt med væske. De er normalt små og vanskelige at se med det blotte øje. En cyste, der fortsætter med at vokse eller begynder at forårsage ubehag, kan være tegn på et mere alvorligt problem og bør ses af en øjenlæge med det samme.

årsag

Conjunctivalcyster skyldes sædvanligvis en ophobning af tåreprodukter fra øjet, der er blevet fanget i bindehinden. Andre årsager omfatter, men er ikke begrænset til, øjet traume, infektion eller allergiske reaktioner.

Behandling

Behandling er normalt ikke nødvendig for conjunctival cyster, medmindre de ikke går væk alene. Hvis cysterne er stædige, vil en øjenlæge tage en laser og prikke overfladen af ​​cysten for at frigøre væsken. Lægen vil også ordinere en antiinflammatorisk medicin, hvis han eller hun føler det nødvendigt.

Del:
Kommentarer