Hvorfor er basketballsko sĂĄ dyrt?

Hvorfor er basketballsko sĂĄ dyrt?

De mest prægtige basketballsko kan sælge til så meget som $ 240 hos nogle detailhandlere. Du kan ikke gruppere det overvældende flertal af basketballsko i denne prisklasse, men mange af de mærker, der sælges af Nike og Adidas, sælges nemt på $ 100 eller mere. Men den store forskel mellem navnemærke og generiske basketballsko har ikke meget at gøre med omkostningerne ved at lave skoene og meget at gøre med de store skomagers overheadomkostninger og rentabilitet.

Idrætserklæringer

Expensiveness af high-cost basketballsko kan i høj grad tilskrives alle penge virksomheder som Nike og Adidas bruger på atleterne, der støtter deres produkter. Nike's første kontrakt med LeBron James garanterede LeBron $ 13 millioner om året, før han endda gik på en NBA basketballbane. Selv når man regner med salg af andre produkter, er 13 millioner dollars om året meget overhead, når man overvejer, at de mest solgte mærker generelt ikke sælger mere end 500.000 basketballsko pr. Frigivelse.

Program sponsorering

Udover at tilkendegive atleterne leverer nogle af navnebranchens skomagere sko (samt andre forskellige udstyr) til flere AAU-hold, kollegiale basketball-programmer og professionelle basketballhold. Mens omkostningerne ved at sponsorere et individuelt hold ikke beløber sig til meget, giver sponsorering snesevis af hold op til en betydelig mængde overhead.

Reklamer

Skoselskaber bruger mange penge til at markedsføre deres produkter med de tv-reklamer, du elsker så meget. Omkostningerne ved at betale for reklamebureauer, der producerer reklamekampagner af høj kvalitet, kører lange, seermålrettede annoncekampagner, er et betydeligt beløb, der er fastsat i prisen på basketballsko. Fordi tv-selskaber betaler en præmie for seerne (teenagere og unge voksne), er skoforretningernes mål, Nike og lignende, mere for deres tv-kampagner.

Produktplacering

Uden for reklamer promoverer navnesko-selskaber deres basketball mærke gennem en litany af ikke-traditionelle marketingkanaler. Sko virksomheder bruger mange penge bare for at sætte deres sko på kunstige basketballspillere i videospil. Produktplacering for basketballsko sker også i tv-shows. Selv film modtager penge til at placere basketballsko i film.

Stramme forsyninger

Navne mærke sko virksomheder vil ikke opkræve mere end folk er villige til at betale, men ved at bruge loven om udbud og efterspørgsel, navne mærker køre op værdien af ​​deres basketballsko ved at begrænse mængden af ​​deres mest eftertragtede udgivelser og begrænse hver butik til 25 til 30 par. Skoselskaber producerer også "collectible" versioner, der ikke vil blive gengivet for yderligere at øge efterspørgslen efter nogle af deres skomærker.

Rentabilitet

Selvfølgelig giver både skoforretninger og forhandlere som Nike store gevinster, hvoraf mange kommer fra high-profit marginer med deres basketballsko. Ifølge en "BusinessWeek" -artikel kan et par Basketball Nike Air Force 1'er sælge op til $ 180, men en forhandlers gennemsnitlige pris er normalt mindre end $ 50, mens Nikes gennemsnitlige pris pr. Par er $ 12. Disse højmarginer tegner sig for marketingomkostninger, tab i andre afdelinger og meget af Nike's rentabilitet.

Del:
Kommentarer