Hvordan være en god dommer

Hvordan være en god dommer

En dommer er en person, der har beføjelse til at træffe beslutninger vedrørende spil under en begivenhed, som regel en sportsbegivenhed. Selv om mere end en dommer kan være til stede under en begivenhed, er en person altid ledende dommer, og hans domme er endelige. For at blive betragtet som en god dommer skal dine beslutninger være hurtige, præcise og upartiske.

Kend reglerne. Hver sport har sine egne specifikke regler, og du skal kende dem baglæns og fremad. Alle sportsgrene, der bruger en dommer, skal have en officiel regelbog. Nogle regler kan ændre sig i forhold til niveauet af spil, du spiller på. Sørg for at tage dette i betragtning.

Hvis du bruger håndsignaler, skal du sørge for, at de er synlige for spillerne på feltet. Brug øjenkontakt for at sikre, at timeren og andre embedsmænd er klar til at genoptage afspilning.

Stemmeopkald og fløjteblæser skal være højt og klare. Køb en ny fløjte hvert år. De slider ud.

Vær professionel det øjeblik du træder på banen. Alle ser til dig for et retfærdigt spil. Dit udseende, adfærd og attitude er et eksempel for både spillere og trænere.

Være i form. Fysisk egnethed er afgørende for dommere såvel som spillere. Især i sportsgrene som f. Hockey, skal dommeren være i stand til at kalde et spil. Dette involverer ofte et sprint op eller ned felt. Hvis du ligger bag spillet, er det umuligt at foretage et nøjagtigt opkald.

Arbejde som hold med de øvrige embedsmænd under en begivenhed. Hvis en anden dommer har et problem, skal du passe på det uden at involvere spillere eller trænere.

Del:
Kommentarer