Hvordan virker kompressionsbeklædning i sport?

Hvordan virker kompressionsbeklædning i sport?

Atleter og fitnessentusiaster bruger kompressionstøj, fordi det kan forhindre skade, forbedre ydeevnen og øge genopretningstiden. Det kan også have nogle psykologiske fordele for atleter. Kompressionstøj er tæt på atletisk tøj, der er designet til at kramme kroppen og yde støtte til musklerne.

Force Impact

Kompressionstøj er i stand til at mindske kraften på slag på leddene, hvilket kan forhindre skade, ifølge Drs. Andy Harrison og Kevin Thompson, fysiologer ved Det Engelske Institut for Sport. Kompressionstøj har stærke materialer og en tæt pasform omkring leddene for at understøtte dem. Sportsbeklædningsfirmaer som Skins fremstilling kompressionsudstyr designet til at reducere kraften på knæene.

Muskel levetid

Kompressionstøj reducerer hastigheden af ​​muskeloscillation. Muskelvibrationer opstår konstant, mens din muskel bliver bøjet. Disse vibrationer bruger energi og kan således svække muskelens evne til at opretholde langvarig fysisk aktivitet. Kompressionstøj mindsker oscillationshastigheden ved forsigtigt at klemme musklerne. Dette gør musklerne mere effektive og forlænger deres evne til at arbejde længere.

Blodgennemstrømning

Marathon løbere som Lornal Kiplagat og Gete Wami bruger kompressionsstrømpe til at øge blodgennemstrømningen til hjertet og stabilisere underbenets muskler. Kompression sokker passer godt omkring fødderne og så gradvist blive mindre stramt omkring kalven. Dette forhindrer blod i at samle og øger dets strøm til hjertet. Dette fører til en stigning i ilt i musklerne og resulterer i at forbedre udøverens udholdenhed, ifølge "Running Times".

Mælkesyre reduceret

Muskler producerer mælkesyre, som de bøjer. Mælkesyre forårsager krampe og stivning af musklerne, når det opbygges. Kompressionstøj anvender gradueret tryk til musklerne, hvilket forbedrer blodcirkulationen og eliminerer mælkesyreopbygning. Ved at forhindre mælkesyreopbygning er atleterne i stand til at træne længere uden kramper eller forstærkninger og er i stand til at komme sig hurtigere.

Psykologisk indflydelse

Atleteres forbedrede ydeevne ved brug af kompressionsbeklædning kan til dels tilskrives deres tro på, at det vil forbedre deres præstationer, ifølge Drs. Harrison og Thompson. Ud over de faktiske fysiske fordele ved kompressionsbeklædning kan dets opfattede fordel hjælpe atleterne med at overvinde andre psykologiske barrierer, der forhindrer dem i at nå deres atletiske mål.

Del:
Kommentarer