Hvordan virker en CPAP-maskine?

Hvordan virker en CPAP-maskine?

FormĂĄlet med en CPAP-maskine

CPAP-maskine anvendes til patienter, der lider af obstruktiv søvnapnø (OSA). OSA opstår, når patienten holder op med at trække vejret i søvn, fordi luftvejene lukker. Åndedrætsstoppet får personen til at vågne op, selv uden at indse det, forårsager træthed, distraherbarhed og irritabilitet. CPAP eller Kontinuerlig Positive Airway Trykmaskiner, hold luftvejene åbne under søvn, så vejret opretholdes.

Hvordan fungerer CPAP-maskinen

Når du gør dig klar til at sove, vil du lægge en CPAP-maske. Disse kan variere fra full-face masker til nasal masker til spidser indsat i næsen. Masken er forbundet med et 6-fods rør til CPAP-maskinen. I maskinen er der et filter for at fjerne nogle urenheder fra luften, samt en tank med destilleret vand for at tilføje befugtning til luften. Befugtning reducerer irritationen af ​​CPAP luften. En chinstrap hjælper med at holde munden lukket, så vejrtrækningen sker gennem næsen. Når maskinen tændes, giver den den kontinuerlige luftstrøm gennem næsepassagerne.

Fordele ved en CPAP-maskine

Den kontinuerlige luftstrøm, der pumpes ind i vejrtrækningen, forhindrer dem i at lukke af på grund af søvnapnøen. Det holder blødt væv i ryggen af ​​halsen åbent. Dette gør det muligt for personen at have en mere afslappet søvn, da han ikke konstant vågner op fra vejrtrækningen. CPAP-maskinen forhindrer også apnøen i at forårsage langsigtede bivirkninger, såsom hypertension og kardiovaskulære problemer.

SĂĄdan fĂĄr du en CPAP-maskine

For at få en CPAP-maskine skal du først diagnosticeres af en læge som at have søvnapnø. Dette gøres gennem et søvnstudium, hvor din vejrtrækning overvåges, mens du sover i en klinik. Lægen skal derefter skrive en recept til en CPAP-maskine. Han vil også henvise dig til lokale virksomheder, der bærer maskiner. Arbejd tæt sammen med virksomheden og de medicinske fagfolk for at bestemme den bedste pasform for dig. Overvej at prøve en rent-til-egen mulighed.

Del:
Kommentarer