Hvordan virker en båndhjælp?

Hvordan virker en båndhjælp?

Understanding Band-Aid Construction.

Uanset størrelse eller slutbrug består Band-Aids af en blanding af steriliseret bomuldsgas indeholdt på fleksibelt plast- eller vinylbånd. Et krinolintignende stof anvendes til at dække tapeets udsatte ender for at forhindre, at båndet klæber til sig selv før brug. I årenes løb har producenterne af Band-Aid-produkter forbedret både båndet og den steriliserede gasbindemateriale til forbedring af båndstøttens ydeevne. I de tidlige år brugte Band-Aids brug af bomuldsbaserede kirurgiske bånd, på hvilke gazebladen blev indlejret. Disse bånd-aids undlod ofte at forblive på såret som sammentrækninger af huden, som de var fastgjort på, menneskelig sved og muskulære sammentrækninger ville få båndet til at mislykkes og falde væk fra såret. Gennem omfattende forskning og udvikling og samarbejde med båndproducenter udviklede Band-Aid producenter mere fleksibel og mere klæbende plastik og senere vinylbånd, der ikke kun var på plads for at overvinde disse betingelser, men gav den fordel at det viste sig bedre beskyttelse mod snavs og kontaktbakterier. Band-Aid-producenterne arbejdede også for at forbedre selve gasbindet. I den tidlige produktion af bånd-aids, der var let tilgængelig, blev hylde gaze brugt til at lave bånd-aids. Afhængig af størrelsen af ​​Band-Aid-steriliserede gazeer blev der brugt glattevæv med 16-20 bomuldstråde pr. Tommer i begge retninger (vandret og lodret). Efter mange års udvikling gauze pads blev rekonstrueret for at give en strammere væve og en tykkere pude, ofte vævet i tredimensionale væv, der var designet til at give forbedret sår beskyttelse, men stadig tillade luftcirkulationen til såret.

Forståelse hvordan sår heler

Selvom store sår, som stabbinger eller andre dybe indre gennemtrængninger af kroppen, kræver kirurgi og søm for at reparere såret mindre nedskæringer, og skraber ofte reparerer sig uden krav til kirurgi eller søm. Disse sår heler af sig selv som blod fylder det åbne sår og koagulerer og danner en scab for at dække såret. Som skuret tykker det forsegler det eksponerede sår og giver det tid til at danne ny hud og helbrede med tiden.

Hvordan fungerer en båndhjælp

Band-Aids spiller den samme helbredende rolle som skuret, der danner og beskytter sårets sted. Før en scab dannes en Band-Aid er placeret over det åbne sår, beskytter området mod forurening og bakteriel infektion. Selv om det kan komme som en overraskelse, er en vigtig rolle i Band-Aid at forhindre, at skuret bliver dannet. Undersøgelser har fundet ud af, at sår, der er dækket af tykke skorper, ofte bryder åbent som skuretørker og bliver revnet og sprødt, ofte før heling har fundet sted. Dette tillader forurening og bakteriel infektion at komme ind i såret. Dagens bånd-aids er designet til at trække blodet væk fra såret, da den sterile absorberende tri-dimensionelle pude trækker blod væk fra såret og forhindrer en tung scab i at danne. Band-Aid selv tjener funktionen af ​​scab, beskytter såret og forsegler bakterier samtidig med at luftcirkulationen til sårstedet. De nyere bånd giver forbedret forsegling omkring sårstedet, og de nydesignede tredimensionale sterile puder spiller en afgørende rolle for at absorbere det overskydende blod, samtidig med at det beskytter såret uden at klæbe til såret. Nylige undersøgelser har vist, at brugen af ​​båndstøttebeskyttelse giver den ekstra fordel at helbrede hurtigere og med mindre ardannelse end sår, på hvilke skorper har fået lov til at danne.

Del:
Kommentarer