Hvordan svarer blodtryk til isometrisk træning?

Hvordan svarer blodtryk til isometrisk træning?

Blodtrykket stiger markant med motion, selv hos mennesker med normale aflæsninger. De diagnosticerede med hypertension anbefales normalt at bruge motion sammen med andre former for behandling som kosttilpasning og antihypertensive stoffer. Selv om motion er nyttig til at kontrollere og sænke blodtrykket, bør hypertensive stoffer undgå ekstremt tung vægtløftning, isometrisk træning og atletiske konkurrencer, der indebærer krævende niveauer af anstrengelse.

Overvejelser om blodtryk

Blodtryk defineres som trykket på arterievæggene, da hjertet styrker blod gennem kroppen. Blodtrykket måles ved hjælp af to tal - det første tal (systolisk tryk) angiver niveauet af trykket efter at hjertet indgår Det andet (diastoliske tryk) måles, mens hjertet ligger i ro. Ideelt blodtryk for en hviletid er 120/80 millimeter kviksølv (mm Hg) eller derunder. Når blodtrykket er højere end 140/90 medicinske fagfolk diagnostiserer tilstanden som "hypertension."

Isometrics forklares

Isometrisk øvelse er en form for modstandstræning. I stedet for at gå i vægt på en kontinuerlig måde holder du leddene og arbejdsmusklene fast i en fast stilling, der udøver kraft mod et statisk objekt i en bestemt tidsperiode. De anvendte muskler bliver konstant kontraheret uden bevægelse. Personer, der er diagnosticeret med højt blodtryk eller hypertension, anbefales at undgå isometriske øvelser, fordi de kan forårsage en pludselig og farlig stigning i blodtrykket.

BP øges gradvis under dynamisk træning

Blodtryk reagerer meget forskelligt på aktiv bevægelse eller dynamiske øvelser (gå, cykle, jogge, rulleskøjte) end det gør mod træning eller isometrisk træning. I et sundt individ stiger det systoliske blodtryk langsomt og støt i overensstemmelse med intensiteten eller varigheden af ​​den dynamiske øvelse, mens det diastoliske blodtryk kun ændres lidt. Det er ikke ualmindeligt, at blodtrykket øges til hvor som helst mellem 160-210 / 90 under en intens træning, selv om dette er helt afhængig af dit hvilende blodtryk, intensiteten af ​​din træning, medicin, træthed og andre faktorer. Hvis enten systolisk eller diastolisk blodtryk falder under starthastigheden eller systolisk stigning over 240, skal motion stoppes straks.

Blodtryk og isometrisk øvelse

Virkningen på kroppen ved ekstremt kraftig modstandsuddannelse eller isometri er meget ens; begge kan medføre skarpe forhøjelser af blodtrykket. Under tunge løft eller isometriske sammentrækninger øges trykket i musklerne, hvilket komprimerer små blodkar og forhindrer, at frisk, oxygenagtigt blod når frem til aktivt muskelvæv.

Vævshypoxi (væv berøvet en tilstrækkelig forsyning af ilt) forårsager en hurtig stigning i både systoliske og diastoliske blodtryksaflæsninger. Hastigheden og graden af ​​stigningen i systolisk og diastolisk blodtryk er direkte relateret til intensiteten og varigheden af ​​muskelkontraktionen. Vigtigst, når blodtrykket stiger hurtigt, øges arbejdsbyrden på hjertet også, hvilket kan være yderst farligt for patienter med kranspulsårersygdom.

UndgĂĄ Valsalva Maneuver

Trænere bør være forsigtige for at undgå at holde vejret under sammentrækningen af ​​en isometrisk øvelse. At holde vejret, mens du udfører en kontinuerlig muskelsammentrækning reducerer blodgennemstrømningen til hjertet, som kaldes en "valsalva manøvre". En reduceret blodstrøm til hjertet fører til et fald i mængden og kvaliteten af ​​blod, som strømmer til hjernen. Pas på at bruge korrekt åndedrætsform, når du træner. Udåndes på løftedelen (arbejdende) af træningen og indånder, når vægten sænker eller musklerne slapper af.

Advarsler

Det meget høje blodtryk, der er forbundet med kraftige eller vedvarende isometriske sammentrækninger, kan forårsage slagtilfælde eller splitte en svag aortavæg, en alvorlig risiko for hjertepasienter eller hypertensiver. Resistance træning anbefalinger til personer med hypertension generelt fokusere på høj gentagelse / lav vægt protokoller eller kredsløb uddannelse. Altid rådføre sig med din læge, før du begynder et træningsprogram for specifikke retningslinjer og anbefalinger.

Del:
Kommentarer