Hvordan man undgĂĄr raffinerede sukkerarter

Hvordan man undgĂĄr raffinerede sukkerarter

Den gennemsnitlige person i USA får ca. 10 procent af sine daglige kalorier fra tilsatte sukkerarter, og omkring en tiendedel af amerikanerne får op til 25 procent af deres kalorier fra tilsatte sukkerarter. De fleste af disse tilsatte sukkerarter er i form af højt forarbejdede, raffinerede sukkerarter, der ikke har næringsværdi. De forårsager vægtforøgelse, fedme, diabetes og hjertesygdom. At skære raffinerede sukker ud af din kost er et stort skridt i retning af bedre sundhed, men du skal vide, hvad du skal kigge efter på ernæringsetiketter.

Naturlig vs Tilføjet vs Raffineret Sukker

Nogle sukkerarter findes naturligt i fødevarer, såsom fructose i frugt og lactose i mejeriprodukter. Disse er ikke dårlige for dig i moderation, fordi de kommer pakket med andre næringsstoffer - f.eks. Fiber og C-vitamin i frugt og protein og calcium i mælk.

Tilføjet sukker henviser til enhver type sukker tilsat af fabrikanter til forarbejdede fødevarer. Nogle af disse er naturlige sukkerarter - for eksempel honning, melasse og råsukker - men de fleste af dem er raffinerede, hvilket betyder højt forarbejdede og strippet af sporstoffer. Tænk hvidt sukker, pulveriseret sukker og majssirup med høj fructose.

Selvom at spise for meget af enhver form for sukker - naturlig eller raffineret - er ikke godt for dig, de raffinerede sukkerarter er dem, der skal skubbes ud af din kost ASAP. De metaboliseres meget hurtigt og forĂĄrsager usunde stigninger og drĂĄber i blodsukker.

Skær ud fælles syndere

De vigtigste fødekilder til tilsatte og raffinerede sukkerarter i den amerikanske kost er søde snacks, desserter og sukkerholdige drikkevarer. Dette omfatter slik, kager, kager, tærter, cobblers, søde ruller, kager, donuts og mejeri desserter, såsom is. Almindelig sodavand, sødte te, energidrikke, frugtkande og sportsdrikke er ofte fyldt med raffineret sukker. Udskæring af disse vigtigste skyldige vil fjerne de fleste raffinerede sukker kilder fra din kost.

Pas pĂĄ skjulte kilder

Andre fødevarer er sneakier kilder til raffinerede sukkerarter, som mange mennesker ikke ville synes indeholde sukker. Smagsfulde yoghurt, granola, energi barer og korn er ofte pakket med raffinerede sukkerarter. Salat dressinger, teriyaki og grill sauce, marinader, ketchup og pasta sauce smager ikke sødt, men se på ingrediensetiketten, og du vil sandsynligvis finde tilsat raffineret sukker. Kontroller ernæringsetiketten, når du køber emballerede fødevarer og se ikke kun for hvidt sukker og majssirup, men sukker under et af dets mange andre navne, herunder saccharose, dextrose, maltesirup, maltose og invertsukker.

Ditching Sukker succesfuldt

At vide, hvad man skal kigge efter på etiketter er halvdelen af ​​kampen; faktisk er i stand til at modstå nå for raffineret sukker fødevarer er den anden halvdel. Eschewing forarbejdede fødevarer til fordel for frisk fuldfoder hjælper dig med at undgå de fleste kilder til raffineret sukker, selv når du handler med madvarer, findes raffinerede sukker hovedsagelig i de pakkede madpasser.

Basér din kost på friske frugter og grøntsager, magert kød, skaldyr og nødder og frø. Vælg almindelige, fedtfattige mejeriprodukter og smag dem selv ved at tilføje frisk frugt til yoghurt eller cottage cheese.

Opbevar tørrede møtrikker og frugtblandinger uden tilsat sukker for hånden til snack i stedet for sukkerholdige energistænger og drik vand og usødet te frem for sukkerholdige drikkevarer.

Når du spiser ud, spørg din server om anbefalinger på retter uden tilsat sukker. Spring over dessert, eller del en dessert til hele bordet, så du kan have en smag men ikke overbelaste på sukker.

Kend din grænse

Du kan inkludere lejlighedsvis sød behandling i din kost, især hvis den er lavet med sunde ingredienser som fuldhvede mel og honning. Men det er vigtigt ikke at gå overbord, selv med "naturlige" sukkerarter. Kvinder bør begrænse deres daglige tilsatte sukkerforbrug til 100 kalorier, og mænd bør begrænse deres til 150 kalorier, anbefaler American Heart Association. Det er 25 og 38 gram - eller 6 og 9 teskefulde - tilsat sukker pr. Dag.

Del:
Kommentarer