Hvordan man træner når der er ondt

Hvordan man træner når der er ondt

Motion er en vigtig del af en sund livsstil, men det kan nogle gange være smertefuldt. Hvis du er ny til at udøve eller tager på mere end du kan klare, kan du ende med at blive sår lige efter eller, mere sandsynligt, i dagene efter din træning. Dette skyldes små tårer i dine muskelfibre udløst af intensiteten af ​​din træning. Tårerne har brug for tid til at helbrede, så dine muskler kan blive stærkere. Selvom træning, når det ikke er sårt, anbefales ikke altid, kan den øgede blodgennemstrømning fjerne affaldsprodukter og hjælpe i reparationsprocessen.

Trin 1

Spring øvelsen til en anden dag eller deromkring, hvis dine muskler har et begrænset antal bevægelser eller er ondt eller smertefuldt at røre ved. Øvelse af muskler, når de er alvorligt ømme, kan føre til overtraining og vil påvirke din præstation negativt. Du er også mere tilbøjelige til at blive såret på grund af manglende stødabsorption og nedsat koordinering. Giv store muskler, såsom dine hamstrings og quadriceps, omkring 72 timer for at helbrede og mindre muskler, såsom din abs, 48 ​​timer.

Trin 2

Udfør 10 minutters lavintensiv kardiovaskulær træning for at varme dine muskler op før din træning. Kør en cykel, gå en tur eller udfør en anden form for cardio, der øger din puls og kropstemperatur og får dit blodgennemstrømning, hvilket resulterer i mere fleksible muskler. Du bør ikke føle nogen smerte under opvarmningen.

Trin 3

Træk musklerne, der ikke er ondt, og undgå at uddrive dine ømme muskler. Dette er ideelt, hvis du målretter forskellige områder af din krop på forskellige dage under styrketræning. For eksempel, hvis dine ben er ømme fra en tidligere træning, træne dine arme eller mavesækker, mens dine ben genvinder.

Trin 4

Træn dine ømme muskler og brug kun ca. 30 procent af den modstand, som du normalt bruger til en gentagelse. For eksempel, hvis du normalt gør benforlængelser med 100 pund, skal du gøre dem med 30 pund mens dine ben genvinder. Udfør 10 til 15 gentagelser og højst tre sæt. Gentag denne strategi på alle ømme muskler, så de stadig får lidt let øvelse uden at være overarbejde.

Trin 5

Opretholde et let, let tempo, hvis du laver en kardiovaskulær træning. Træn i et lidt mere intens tempo end din opvarmning. Gå svømning, gå eller cykle og opretholde et tempo, der ikke forårsager smerter eller ubehag og letter nogle af spændingerne i dine ømme muskler.

Trin 6

Cool ned efter din træning med 10 minutters lavintensiv cardio og lidt lysstrækning. Nedkøling og strækning regulerer din blodgennemstrømning og fremmer fleksibilitet. Hold forsigtigt hver strækning i ca. 30 sekunder uden at hoppe.

Del:
Kommentarer