Hvordan man tager Tylenol & Ibuprofen pĂĄ samme tid

Hvordan man tager Tylenol & Ibuprofen pĂĄ samme tid

Tylenol, der indeholder den aktive ingrediens acetaminophen og ibuprofen, der sælges under forskellige handelsnavne som Advil og Motrin, kan anvendes sikkert i kombination for at lindre smerter og feber i korte perioder. Fordi de to smertestillende overtalere arbejder på forskellige måder i kroppen, konkurrerer de hverken med hinandens behandlinger eller forbringer hinandens potentiale for bivirkninger. Behandling af smerter med ibuprofen og Tylenol i kombination kan give længerevarende og mere komplet smertelindring end ved brug af enten medicin alene.

Kombination Ibuprofen / Acetaminophen Terapi

Tal med en læge eller apotek om alle dine kosttilskud, receptpligtige lægemidler, medicinske tilstande og allergier, inden du tager Tylenol og ibuprofen i kombination for at kontrollere mulige interaktioner eller følsomheder. Tag ikke Tylenol og ibuprofen sammen, hvis du tager andre lægemidler til smerte uden først at tjekke med en læge. Nogle lægemidler, som kold medicin, indeholder ibuprofen eller acetaminophen, og hvis du tager mere, risikerer du at blive udsat for overdosering.

Tag den anbefalede dosis ibuprofen til din alder og vægt med et helt glas vand. Tag ikke mere end den anbefalede dosis af ibuprofen uden at konsultere en læge for at forhindre mulige bivirkninger som forstyrret mave, træthed eller let blå mærkning. Tag ikke ibuprofen i kombination med andre lægemidler, der indeholder ibuprofen eller med andre NSAID-smertestillende midler, såsom aspirin eller naproxennatrium.

Vent fire timer. Efter fire timer skal du tage den anbefalede dosis Tylenol til din alder og vægt med et helt glas vand. Tag kun den anbefalede dosis Tylenol, og tag den ikke sammen med andre lægemidler, der indeholder acetaminophen. I sjældne tilfælde kan en overdosis acetaminophen forårsage leversvigt og død.

Vent endnu fire timer. Efter otte timer fra din første dosis ibuprofen skal du tage en anden dosis ibuprofen. Efter fire timer skal du tage en anden dosis Tylenol efter behov. Udskift de to medikamenter på denne måde, så du tager en dosis ibuprofen hver 8. time efterfulgt af en dosis Tylenol fire timer senere (hver otte timer). Hvis du begyndte med ibuprofen ved middagstid, ville du tage ibuprofen ved middagstid klokken 8:00 og klokken 4:00 næste dag. Du ville tage Tylenol klokken 4:00, midnat og 8:00 næste dag.

Afbryd både Tylenol og Ibuprofen ved første tegn på en allergisk eller bivirkning og kontakt en læge. Tag ikke Tylenol og ibuprofen i kombination i længere tid end tre dage, eller tag det som læge instruerer. Hvis der opstår smerter eller feber, skal du kontakte lægen.

Tips

Tag ibuprofen med mad for at reducere risikoen for ubehag i maven.

Del:
Kommentarer