Hvordan man slippe af med en rasende stemme

Hvordan man slippe af med en rasende stemme

Karakteriseret af en hæs, svag, ridset eller pustende lyd, kan en raspy stemme være både irriterende og smertefuld. En raspy stemme kan have mange årsager, herunder infektion, stemme overbrug, forkølelse, rygning, syre reflux, allergier og tørre omgivelser. Følg enkle hjemmebehandlinger for at slippe af med en raspy stemme, på trods af årsagen. Men hvis din stemme ikke forbedres, skal du besøge en halslæge for at tjekke for mere alvorlige problemer.

Rid din stemme og giv det tid til at helbrede ved ikke at tale, synge eller råbe, medmindre det er nødvendigt. Undgå også hvisken, der lægger mere pres på vokalordene end normalt, rapporterer National Institutes of Health.

Stop med at ryge og begrænse mængden af ​​alkohol du drikker, da både røg og alkohol irriterer vokalordene og slimhinderne. Rygere, der oplever en langvarig hedesyn bør se en læge, da halskræft ofte skyldes rygning.

Undgå at tage decongestants eller forbruge koffein. De vil tørre vokal akkorder og forårsage yderligere irritation.

Hold din hals fugtig ved at drikke seks til otte glas vand om dagen, tygge på tyggegummi eller sugende halssabletter. Brug også en befugter i dit værelse, kør et varmt brusebad eller kog en pande vand og indånd dampen.

Stop med at spise spicy fødevarer, en almindelig årsag til en raspy stemme er sur reflux. Spicy fødevarer forårsager syre fra maven til at bevæge sig til spiserøret, forårsager irritation og en raspy stemme.

Prøv traditionelle retsmidler til at berolige en irriteret hals, såsom te med honning, eukalyptus, pebermynte, ingefær eller citron, anbefaler universitetet i Maryland Medical Center. Homøopatiske midler til behandling af laryngitis omfatter Aconitum, Causticum, Fosfor og Kali Bichromicum.

Del:
Kommentarer