Hvordan man rengør denturer, der har en soft reline

Hvordan man rengør denturer, der har en soft reline

Tandplejer skal passe perfekt over ganen eller under tungen, så bæreren bliver komfortabel. Nogle gange oplever denture wearers ubehag eller smerter på grund af denture slid. Når dette sker, kan det være nødvendigt med en blød reline af proteserne for at øge brugerens komfort. Korrekt rengøring af tandproteserne dagligt er stadig nødvendigt efter en blød reline for at forhindre proteserne i at blive permanent farvet eller erhverve en dårlig lugt.

Fjern dentures fra munden og vask dem i rindende vand fra vandet. Brug en blød tandbørste, forsigtigt børste tandproteserne, så sørg for at du når hvert hjørne og hjørnet af tandprotesen. Nogle snavs tager længere tid at fjerne, hvorfor det er vigtigt at sørge for, at du børster hver eneste del. Den bløde tandbørste vil også medvirke til at forhindre, at relinen deformeres.

Sæt en dråbe opvaskemiddel på tandprotesen og børst den igen med den bløde børste. Du kan tilføje mere opvaskemiddel, hvis du tror at en dråbe ikke er nok til at dække hele tandprotesen. Opvaskemiddelet er et meget godt middel til at fjerne olier fra den mad, der blev spist. Da det bløde reline materiale er lavet af enten gel eller silikone, er det almindeligt for olier at sidde fast i det.

Vask proteserne igen i rindende vand for at fjerne alle vaskemidler. Du kan også børste tandproteserne, mens du skylder dem, så alt vaskemiddel, som sidder fast mellem tænderne, fjernes også. Tør dem tørre med en ren klud.

Få et glas vand og hæld en halv spiseskefuld vaskeblegemiddel i vandet. Bland det godt, og blød proteserne i opløsningen natten over. Vasketøjet blegemiddel fjerner enhver uklar lugt fordrejende på proteserne, såvel som de bakterier, der har akkumuleret i løbet af dagen.

Tips

Vask proteserne grundigt med rindende vand efter at have blødgjort det natten over, så du ikke lugter eller smager vaskeblegemiddelet.

Du kan også bruge en tandprotesrenser ved blødning af tandproteserne i stedet for vaskeblegemiddel.

Del:
Kommentarer