Hvordan man opbygger en NASCAR-motor

Hvordan man opbygger en NASCAR-motor

De fleste NASCAR racerhold bygger deres egne motorer. Bygning af motorer fra bunden giver teams mulighed for at tilpasse deres biler til præferencer og evner hos de enkelte chauffører. Dette giver dog ikke racerhold gratis ledighed, når det kommer til at bygge deres motorer. NASCAR har nogle sæt regler, når det kommer til motorer i de biler, der deltager i løb. Hvis du er en del af et NASCAR racerteam eller gerne vil være en dag, bør du vide, hvordan du opbygger en NASCAR-motor.

Byg en NASCAR-motor

Vælg en amerikansk fremstillet motor. Per NASCAR-regler skal alle motorer i deltagende biler laves i Amerika.

Vælg en V8 motor. Disse motorer har mest effekt og er de eneste slags, der vil hjælpe din bil op til de høje hastigheder, der er nødvendige for at vinde et løb.

Vælg en motor, der er 358 kubik inches eller mindre i størrelse. NASCAR-regler tillader ikke noget større.

Bliv mellem 700 og 800 hestekræfter (HP), når du bygger din motor.

Sørg for, at alle motordele passer godt sammen. Jo strammere passformen er, desto større kraft er motoren i stand til at producere. Dele i NASCAR-motorer skal passe sammen tættere end i normale bilmotorer.

Lad brændstofindsprøjtninger, katalysatorer og lyddæmpere gå ud. Din NASCAR-motor behøver dem ikke, og de vil bare bremse din bil på banen.

Installer et programmerbart tændingssystem. Et sådant system giver dig mulighed for at skabe præcisionstimering for gnister, hvilket vil give ekstra kraftforøgelse til bilen i forudbestemte intervaller.

Indstil indtag og udstødning, så de giver bilen ekstra strømforbrug, når den når bestemte hastigheder efter eget valg.

Rig dine cam profiler for at åbne indsugningsventilerne på motoren så hurtigt som muligt. Når der er åbnet, skal indløbsventilerne forblive åbne, indtil bilen er slukket eller sænker under en forudbestemt hastighed. Dette øger hastigheden ved at tillade større mængder luft at strømme ind i motorens cylindre.

Del:
Kommentarer