Hvordan man løser udslip efter urination

Hvordan man løser udslip efter urination

Lækage efter vandladning skyldes typisk inkontinens, hvilket er et tab af blærekontrol. At finde ud af, hvordan man løser udslip efter vandladning starter med en mere specifik diagnose af typen af ​​inkontinens. Behandlinger kan omfatte en række forskellige muligheder fra diætændringer og bækkenøvelser til medicin eller kirurgi.

Søg en diagnose hos en urolog for at specificere typen af ​​inkontinens. De grundlæggende typer omfatter: • Stress urininkontinens (SUI) er resultatet af svækkede bækkenbundsmuskler kombineret med urethrale sfinkterproblemer. SUI forårsager lækage, når kroppens bevægelser, såsom nysen og griner, lægger pres på din blære. • Uopsættet urininkontinens og overaktiv blære opstår, når nerverne er beskadiget. Disse typer forårsager et pludseligt, presserende behov for at urinere. • Blandet inkontinens omfatter nogle af symptomerne på både haster og stressinkontinens. • Overflowinkontinens, også kendt som kronisk retention af urin, får dig til at lække, fordi der produceres for meget urin, og mængden overstiger det, din blære kan holde på et givent tidspunkt.

Forstå, at selvom typerne af urininkontinens er ens for mænd og kvinder, vil behandlingerne afvige. Men de vil alle være fokuseret på enten adfærdsmæssige, medicinske eller kirurgiske terapier.

Prøv adfærdsterapi teknikker til at reducere inkontinens. Også kendt som blære kontrol træning, disse metoder omfatter planlagt toileting, bækken muskel øvelser (Kegel øvelser), biofeedback og livsstil ændringer. Biofeedback er en smertefri behandling, hvor elektriske sensorer bruges til at hjælpe dig med at blive mere opmærksomme på dine kropsfunktioner og genvinde blærekontrol.

Søg rådgivning fra din læge om medicin, hvis adfærdsmæssige teknikker ikke virker. En række forskellige lægemidler, både oral og topisk, er tilgængelige på recept, som kan lindre dine urinlekkende symptomer. Nogle er designet til at hjælpe dig med at tømme mere fuldstændigt, når du urinerer, mens andre hjælper med at stramme bækkenmusklerne for at reducere lækage. Reseptet afhænger af den type inkontinens du har.

Hvis alt andet fejler, kan operationen være det næste skridt. Afhængigt af typen af ​​inkontinens kan det helbrede tilstanden eller i det mindste give forbedring, især hvis lækagen er et resultat af en ændret blæreposition fra fødsel eller en blokering som følge af en forstørret prostata. Almindelige operationer for inkontinens kan omfatte blærehalssuspension, slyngeprocedurer, kollageninjektioner omkring urinrøret, kunstige sphincterimplantater og sacrale nervestimulatorer.

Tips

For at reducere virkningerne af inkontinens, tabe overskydende vægt, stop med at ryge, undgå alkoholholdige drikkevarer, reducer koffeinforbrug, spis en afbalanceret kost for at undgå forstoppelse og undgå tung løft.

Del:
Kommentarer