Hvordan man laver en hævet lip gå ned

Hvordan man laver en hævet lip gå ned

Hævelse af læben kan forekomme af skader, ulykker og allergier overfor visse typer fødevarer eller husdyr, som katte. Desuden kan hævede læber også skyldes insektbid, især bier og horneter, visse sygdomme som herpes og bivirkninger fra forskellige antibiotika. Uanset årsagen er der en række behandlinger for en hævet læbe, herunder flere hjemmemekanismer og mere traditionelle medicinske.

Stejl en tepose i varmt vand og lad derefter afkøle lidt. Tryk tæppet mod dine læber i fem til 10 minutter ad gangen, indtil hævelsen går ned. Dette er et naturligt middel til at behandle hævede læber.

Sæt lidt knust is i en ren vaskeklud. Påfør vaskekluden forsigtigt på læberne i fem til 10 minutter, eller så længe du kan stå, før det bliver for koldt. Fortsæt genanvendelse hele dagen for at reducere hævelse.

Påfør et tyndt lag aloe vera gel på dine læber. Aloe vera er en naturlig plante, der indeholder antiinflammatoriske egenskaber. Gentag et par gange om dagen for at fremskynde processen med at gøre din hævede læbe gå ned.

Tag en antihistamin, hvis du har mistanke om, at hævelsen skyldes føde- eller dyrallergier eller en insektbid. Antihistaminer hjælper med at reducere mindre hævelse inden for få timer. Over-the-counter medicin som Claritin og Benadryl er særligt populære.

Tips

Hvis hævelsen er særlig langvarig og besværlig, og ledsaget af kløe eller udslæt, skal man straks kontakte en læge.

Advarsler

Undgå at tage antihistaminer, hvis du har en historie med hjerteproblemer, højt blodtryk, glaukom eller skjoldbruskkirtel.

Del:
Kommentarer