Hvordan man kan slippe af hævede øjne fra hypothyroidisme

Hvordan man kan slippe af hævede øjne fra hypothyroidisme

Hypothyreoidisme er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen, en sommerfuglformet kirtel, der er placeret i nakken, ikke producerer tilstrækkelige mængder af thyroidhormonet. Hypothyroidisme er et relativt almindeligt medicinsk problem, der påvirker en anslået 10 millioner amerikanere. Når din krop mangler dette hormon, påvirker det hele din krop. Skjoldbruskkirtlen er ansvarlig for dit stofskifte, og det kan skabe et bredt udvalg af symptomer, herunder sløvhed, vægtforøgelse, forstoppelse, tør hud, kold intolerance, hukommelsestab, hårtab, depression og tab af libido. I fremskredne tilfælde af hypothyroidisme kan ansigtet og øjenlågene blive hævede, og hjertet kan blive forstørret.

Symptomer og diagnose

Pas på symptomer, der kan være tegn på skjoldbruskkirtel. Uhensigtsmæssig vægtforøgelse og en gradvis intolerance for kulde kan blive mærkbar. Du kan bemærke, at dit hår er blevet skørt, eller falder ud, og at din hud er hård og tør. Nogle mennesker kan udvikle symptomer på depression eller blive irritabel. Kvinder kan bemærke, at deres menstruationsperioder bliver uregelmæssige.

Skriv ned dine symptomer, så du nemt kan liste og forklare dem til din læge. Sørg for at lade din læge vide, hvor længe du har oplevet symptomerne.

Forbered dig på at gennemgå diagnostiske tests for at afgøre, om din skjoldbruskkirtlen er underaktiv. En generel læge kan henvise dig til en endokrinolog for specialiseret test. Blodarbejde er typisk afsluttet for at bekræfte en diagnose. Dit skjoldbruskkirtelstimulerende hormonniveau vil blive testet, og nogle gange kan T-3 og T-4-niveauerne testes i forhold til dit TSH-niveau for at diagnosticere en tilstand kendt som subklinisk hypothyroidisme.

Planlæg at begynde at tage syntetiske hormoner for at erstatte de mangelfulde skjoldbruskkirtelhormoner. Du bliver nødt til at arbejde tæt sammen med din læge for at bestemme den korrekte mængde hormonudskiftning, der er nødvendig. Dine blodniveauer skal overvåges årligt, og der kan være justeringer hvert år for at holde hormonmængderne optimalt.

Tag din ordinerede medicin præcis som din læge instruerer dig til. Undladelse af at tage medicinen på det rigtige tidspunkt eller i de korrekte mængder kan forårsage langsigtede og negative problemer at udvikle, især til dit hjerte.

Vær opmærksom på dine symptomer gå væk med den korrekte dosering af syntetisk hormon. Du bør ikke længere opleve de symptomer, der førte dig til at søge professionel rådgivning, når den korrekte dosering af medicin er taget. Hvis du bemærker, at symptomerne ikke forbedres, eller hvis de forværres, er det vigtigt at kontakte din læge og få dit blod til at blive kontrolleret igen.

Tips

Hypothyroidisme kan være svært at diagnosticere. Hvis du føler, at din læge ikke tager fat på dine bekymringer, bør du overveje at lave en aftale med en endokrinolog.

Advarsler

Undgå at ignorere symptomerne på hypothyroidisme. Manglende behandling af hypothyroidisme kan true dit hjerte.

Del:
Kommentarer