Hvordan man kan slippe af blodklump i fingeren

Hvordan man kan slippe af blodklump i fingeren

En blodprop kan opstå i en finger fra et knusende traume, som at blive smækket i en dør og sprænger et fartøj. En anden årsag er, at fingeren bliver gennemboret, som ved en ledning, der fører til en sammenlægning af blod, som til sidst danner en stor blodproppe. Sådanne blodpropper kan variere i farve fra rød til lilla til sort, varierende med tiden. Klemmer i fingrene heler generelt på egen hånd.

Samling af blod er undertiden forvekslet med en blodprop. Behandlingen i begge tilfælde er den samme: Forebyggelse eller opbrydning af koagulering og fremme af dræning.

Påfør en varm vaskeklud til området flere gange om dagen. Dette fremmer blodgennemstrømningen og bærer væk fra at samle blod.

Hold hånden forhøjet.

Tag aspirin eller ibuprofen over en længere periode for at reducere koagulering.

Overvej at gå til en læge (måske endda en vaskulær læge), hvis blodproppen ikke reagerer. Din læge kan give dig en clot buster for at opløse blodproppen (trombolyse) og et antikoagulerende middel for at forhindre koagulering (samling af blod, som kan blive blodpropper).

Lad lægen udføre en ultralyd, hvis hun finder det tilrådeligt. En blodprop vil normalt optræde i en ultralyd. Nogle gange misbruger patienter blod, der samler sig til en blodprop, så lægen kan bestemme, at ultralydet ikke er nødvendigt.

Se straks lægen, hvis du pludselig oplever nedsat syn eller verbal evne, brystsmerter, der varer mere end et par minutter, åndenød eller spredning ud over fingeren af ​​smerte eller følelsesløshed. Dette indikerer at en blodprop er brudt og kan være livstruende.

Advarsler

Clots kan bryde af og rejse til dit hjerte arterier, lunge arterier eller hjerne. Overfladiske blodpropper som dem i en finger går sjældent af og forårsager problemer. Dybe blodpropper er langt større risici for adskillelse af blodpropper.

Du vil også forhindre en blodpropp i at blokere blodgennemstrømningen i din finger og forårsage gangren, hvilket kan kræve amputation.

Del:
Kommentarer