Hvordan man kan slippe af Ascites

Hvordan man kan slippe af Ascites

Ascites beskriver tilstedeværelsen af ​​overskydende væske mellem abdominale organer, såsom leveren og maven. Denne væske er oftest forårsaget af alvorlig leversygdom, såsom cirrose, hepatitis og levercancer. Denne tilstand kan føre til alvorlige infektioner og nyresvigt og kræver øjeblikkelig behandling.

Tag vanddrivende medicin. Diuretika skylder væske ud af dit system. Din læge kan ordinere Aldactone eller Lasix. Dette er den første behandlingslinie og kan medvirke til at reducere mængden af ​​væske i peritonealhulen.

Undgå salt. En salt kost hæmmer kroppens evne til hurtigt og effektivt at fjerne overskydende væske. De vigtigste synder af højt salt kost er forarbejdet mad, pretzels, kartoffelchips, delikatesser og pickles.

Drikk ikke alkohol. Alkohol lægger ubehagelig belastning på din lever, da det forsøger at filtrere toksinerne ud af dit system og kan forværre dine ascites.

Hvis ikke-kirurgiske metoder har mislykkedes, skal du tale med din læge om dræning af ascites. En kirurg vil lave et lille snit i din mave, indsætte et rør, der er fastgjort til et eksternt vakuum og dræne ascites. Dette bør kun overvejes, hvis mere konservative metoder har mislykkedes eller ascites er farligt alvorlige.

Tips

Før du går i en form for medicinsk behandling, skal du tale med din læge om det behandlingsforløb, der passer til dig.

Del:
Kommentarer