Hvordan man identificerer symptomer på en næsefraktur

Hvordan man identificerer symptomer på en næsefraktur

At komme i næsen gør virkelig ondt - dine øjne vand automatisk, det gør ondt hver gang dit hjerte slår og du kan spekulere på, om du har brudt din næse. Ved at forstå hvordan man kan identificere symptomer på en næsefraktur, kan du enten hvile let eller søge lægehjælp til at løse det. Hvis en brudt næse ikke tages i brug, kan det føre til infektion eller vejrtrækningsbesvær. Oftest er næsefrakturer eller næseskader forårsaget af slagulykker, som f.eks. Et bilulykke, der løber ind i en dør eller falder. Næsefrakturer forekommer ikke hos unge børn under 8 år, fordi deres næse kun indeholder brusk. Men de over 8 kan lide af næsefrakturer.

Vær opmærksom på enhver langvarig smerte i næsen efter nogen form for indvirkning. Denne smerte kan mærkes på broen eller dybere ind i bindevævets væv. Sommetider er smerten kedelig og bankende, mens nogle individer oplever en skarp, gennemboret fornemmelse, der giver stærk smerte.

Pas på næseblødninger, et almindeligt symptom på en næsefraktur. Blødning fra næsen er almindelig med andre medicinske tilstande, men blødning efter en påvirkning kan indikere brud. For at hæmme blodgennemstrømningen, læn dig fremad for at forhindre kvælning og forsøge at stoppe strømmen med væv eller klud. Hold aldrig noget op i din næse.

Se på næse. Er det hævet eller misfarvet? Bruising opstår næsten øjeblikkeligt med en næsefraktur, der produceres af brudte blodkar. Hævelse er et andet tegn på forskydning eller brud. Nogle gange vil en person også opleve "vaskebjørnøjen" med en næsefraktur, som er en blå mærkning af en eller begge øjne.

Vær særlig opmærksom på eventuelle problemer med at trække vejret gennem næsen. Efter en indvirkning kan næse føle øm i et stykke tid, men hvis det ikke er brudt, vil det ikke forstyrre vejrtrækningen. En knust næse, der forårsager vejrtrækning, kan være et alvorligt symptom, der skal behandles hurtigst muligt.

Se på næsen igen. Er det skævt eller uhyggeligt? Nogle gange vil en næsefraktur være indlysende, men mange gange vil det ikke. Vær altid opmærksom på ændringer i form, kontur eller profil, og i tvivlstilfælde planlæg et besøg hos en læge, der vil kunne træffe en beslutning.

Tips

Børn og voksne bør bære beskyttende hovedbeklædning, når de går i kontakt med sport, cykelture eller skateboarding. Næsefrakturer vil generelt helbrede uden vanskelighed inden for 20 dage efter skade.

Advarsler

Venstre ubehandlet kan en næsefraktur ikke alene føre til en permanent forandring i udseendet af næse, men for at svære vejrtrækning eller endda infektion i næs- og sinuspassagerne. Hvis en mistanke om en brudt næse er planlagt, skal du planlægge et besøg hos en læge for korrekt behandling.

Del:
Kommentarer