Hvordan man fortæller, om et menneske har øremider

Hvordan man fortæller, om et menneske har øremider

Sarcoptic mites, skabningerne ansvarlig for mange hos katte og hunde, er også et skadedyr hos mennesker. Når de inficerer kæledyr, kan de kaldes øremider, da ørernes kanter er de mest oplagte skader. Mennesker får sjældent kvalmeforstyrrelser i ørerne. I stedet udviser de infektion af disse "øremider" som et rødligt hududslæt. Denne udslæt kaldes scabies, og kan være yderst ubehageligt.

Undersøg huden omkring dine ører og på andre dele af din krop. Scabies manifesterer som røde bump, blærer og kløende pletter. Du skal måske bruge et spejl for at se på nogle dele af din krop.

Kig efter burrows. Sarcoptic mites lever under huden, og burrow fra en bump til den næste. Disse burrows ser normalt ud som tynde røde, brune eller grå linjer nogle få millimeter lange. De kan være svært at se, og ødelægges ved at skrabe.

Tal med en læge. Hvis du har mistanke om, at du har en mide angreb, skal du ikke afstå fra at tale med en læge. Han eller hun kan hjælpe dig med at afgøre, om du virkelig har kvaler eller ej. Du skal få passende behandling for at dræbe miderne og stoppe kløen.

Tips

Sarcoptic mider på kæledyr er ikke den samme slags kvaler, der angriber mennesker, men de kan forårsage kortsigtet kløe og welts. De fleste tilfælde af kvaler er erhvervet fra andre mennesker, ikke fra kæledyr.

Advarsler

Sørg for at rengøre dit sengetøj og andre genstande, som miderne kan gemme sig ind for at forhindre reinfestation.

Del:
Kommentarer