Hvordan man fortæller, om du har en bæv eller bid

Hvordan man fortæller, om du har en bæv eller bid

Vepsene angribes generelt ikke medmindre provokeret, eller når de forsvarer deres rede. Hvep bruger stinger som en æglægningsenhed, så kun kvinder lever deres ofre, ifølge University of California. De fleste mennesker har generelle symptomer efter et hvepssting, men en lille procentdel kan have anafylaksi, hvilket kan resultere i død fra biergiften, hvis den ikke behandles straks. Lær at genkende hvide stings fra andre insektbider for at kende den rette behandling for din hudirritation.

Undersøg det berørte område af din hud for et lille punkteringssår. Det lille hul repræsenterer stingmærket. Hvis du bemærker stingeren i din hud, skal du fjerne ved at skrabe den fra huden med en smørkniv eller et kreditkort.

Overhold området for rødme og hævelse. Huden omkring puncturesåret kan have en lille pukkel, hvor området er hævet, mens huden bliver mørk rød. Området kan føle sig varmt eller varmt at røre ved.

Kontroller for smerter eller kløe på stingstedet. Vædderen efterlader gift, at din hud reagerer på med lokaliseret kløe og ømhed.

Vask området straks med sæbe og vand. Skyl huden med køligt vand og tør det tørre med et rent håndklæde. Dæk området med en antibiotisk salve og brug en ispakning på det berørte område for at reducere hævelse og lette smerten.

Tips

Ring til din læge eller besøg din lokale akutmekanismer, hvis du oplever brystsmerter, elveblest, kvalme eller åndenød, da du måske har anafylaksi, en allergisk reaktion på bi-sting.

Advarsler

Undgå at bruge pincet eller fingernegle til at fjerne en stinger som klemme det kan give yderligere gift ind i din hud.

Del:
Kommentarer