Hvordan man fortæller om du har bronchitis

Hvordan man fortæller om du har bronchitis

Har du brug for at vide, hvordan man fortæller om du har bronkitis? Hvis du hoster og føler dig dårligt, men ikke klar til at se en læge, skal du undersøge dine symptomer for at se, om du har bronkitis. Disse symptomer og selvdiagnostiske spørgsmål er for akut bronkitis, som normalt varer i en kort periode. Kronisk bronkitis på den anden side er vedvarende og normalt forårsaget af rygning. Her er hvad du skal se efter, og hvordan man fortæller om du har bronkitis:

Undersøg din hoste. Akut bronkitis involverer hoste, der forværres over tid og varer i ca. 10-14 dage. Det forværres også generelt om natten og producerer ofte slimhinde (slim).

Hold øje med åndenød og en vejrtræk lyd, når du trækker vejret. Begge er tegn på akut bronkitis.

Vær opmærksom på en rattlende lyd i brystet, en anden indikator for, at du måske har bronkitis.

Bemærk en svag feber eller generel følelse af sygdom, der normalt ledsager bronkitis.

Forvent brystsmerter, ømhed og tæthed i brystet med bronkitis.

Kig efter en kombination af ovennævnte symptomer. Når flere er til stede, er det dybest set, hvordan man ved, om man har bronkitis.

Tips

Giv dig masser af hvile, hvis du er syg med bronkitis. Tag ekstra væsker, især urtete med rå honning, for at forbedre din tilstand. Drikk hjemmelavet kyllinglager for at hjælpe din krop med at bekæmpe sygdom.

Advarsler

Se en læge, hvis hoste producerer blod eller blodstrimt slimhinde. Tag gentagne anfald af bronkitis alvorligt, da det kan indikere en lungesygdom.

Del:
Kommentarer