Hvordan man fortæller forskellen mellem venstre og højre hånd, bue og pile

Hvordan man fortæller forskellen mellem venstre og højre hånd, bue og pile

Uanset om du bruger en bue og pil til målpraksis eller til jagt, har udstyr, der passer dig, afgørende for din succes. Et aspekt af en passende pasform, der næsten siger sig selv, er at sikre, at dit udstyr matcher din dominerende hånd. Hvis du har højrehåndet, skal du bruge højrehåndet udstyr, og det samme gælder for dem, der er venstrehåndede. Ved at tage sig tid til at sikre, at dit udstyr er korrekt for din skydeform, vil bueskydning være et mere behageligt og sikkert tidsfordriv.

Undersøg grebområdet på bøjlens håndtag. Håndtaget er den tykkere del i midten af ​​bågen. De tyndere områder, der taper i hver ende kaldes lemmerne.

Tag fat i grebet med din venstre hånd. En højrehåndet bue holdes med venstre hånd, mens højre hånd trækker bøjlen baglæns. Bestem, om grebet er behageligt i din hånd, mens du holder det med din venstre hånd. Hvis ikke, skift hånd og se om bugen er mere behagelig i højre hånd. En højrehåndet bue vil være mere behagelig holdt i venstre hånd, og det modsatte gælder for en højrehåndet bue.

Undersøg området lige over grebet. Dette er det område, hvor pilen er placeret før og under skydeprocessen. Det hedder pilens hvile. Når du holder bue foran dig, med den streng, der er tættest på din krop, vil pilestøtten være på venstre side af bågen på en højrehåndet bue eller på højre side for en venstrehåndet bue. Pile er ens, uanset hvilken hånd bågen er designet til at passe.

Del:
Kommentarer