Hvordan man behandler et sort øje (bruise)

Hvordan man behandler et sort øje (bruise)

Sådan behandles et sort øje (bruise). Et "sort øje" eller blå mærker af vævene omkring øjet, sker når blod "pools" i det berørte område. Huden omkring øjet er meget tynd, og det pulserende blod vender området purplish-blue. Når tiden går, genoptager blodet tilbage i kroppen og det sorte øje forsvinder gradvist. Det tager normalt omkring en uge for en blå mærke at gå helt væk. Mens du venter, brug et par tips til at hjælpe med at behandle området.

Behandle det sorte øje med det samme for at hjælpe med at nedsætte hævelsen og stoppe den interne blødning. Anbring en ispakke indpakket i en tynd klud på området over det skadede øje, men anvend ikke for meget pres. Hvis øjet er meget opsvulmet, og hvis du ikke kan flytte dine øjenlåg, skal du ikke placere ispakken direkte på det skadede øje. I stedet skal du placere isen lige over øjet på panden regionen. Du kan bruge en slags dressing til at binde ispakken på plads. Forlad ikke pakken i længere perioder; Det er bedre at bruge det med 10 minutters intervaller.

Brug K-vitamin som en anden måde at behandle et nyt øje blå mærke på. K-vitamin hjælper med at fremme og fremskynde heling til vævet. Det er let tilgængeligt i de fleste apoteker og apoteker. Køb 1 til 5 procent vitamin K creme og anvend det forsigtigt over de berørte områder omkring øjet. Pas på, at du ikke får noget i selve stikkontakten. En anden måde er at suge en steril dressing med vitamin K creme eller olie og derefter påføre det på det skadede øje ved at tape det på plads med dressing. Dette er en god måde at behandle øjet på, fordi du kan bære vitamin K "eyepatch" mens du sover for at hjælpe helbredelse.

Tag over-the-counter acetaminophen, hvis du oplever smerter fra blødning eller hævelse. Tag ikke aspirin, da det har antikoagulerende egenskaber, som forhindrer blodet i at størkne og kan gøre bruddet større og forsinke helbredelsen.

Prøv en urtemedicin for at finde noget relief for et sort øje. Den arnica plante og et enzym i ananas kaldet bromelain har vist sig at have helbredende egenskaber til blå mærker, for eksempel. Kontakt altid din sundhedspleje, før du starter nogen naturlægemidler eller alternative behandlinger.

Brug persille til at hjælpe med at behandle det sorte øje. Denne urt har anæstetiske og antiinflammatoriske egenskaber og vil hjælpe helingsprocessen. Slib nogle hakkede persille og bland med knust is i en blender. Hæld persille "gylle" blandes i isterter og placeres i fryseren. Når isbiterne er frosne, tag et par persillebiter ud af bakken, læg dem på en blød bomuldsklud og læg den på det skadede øje som en kold kompressor. Gentag efter behov, men husk ikke at forlade den kolde iskomprimering for længe ad gangen.

Skjul dit sorte øje kosmetisk, mens det heler, hvis det er nødvendigt. Visse typer af makeup og foundation er tilgængelige, der er specielt formuleret til at skjule eller skjule mærker og misfarvning på huden. Brug internettet til at undersøge nogle af disse produkter, som også kan købes online.

Blæs ikke din næse for kraftigt, mens det sorte øje er helende, ellers risikerer du at få kapillarerne til at begynde at bløde igen fra kraft og tryk. Hvis dette sker, vil helingen tage længere tid, og blå mærker kan blive større. Et værste tilfælde er, at øjet kan blive smittet på grund af akkumulering af blod, især hvis øjnene i øjet blev brudt.

Tips

Se en øjenlæge efter at du har haft nogen form for øjenskade. Sommetider kan skaden forekomme overfladisk og asymptomatisk i de tidlige stadier, men komplikationer som retinal detachment eller indre blødninger kan forekomme senere fra skaden.

Advarsler

Gå til ER eller søg omgående lægehjælp, hvis øjenskade præsenterer med dobbelt eller sløret syn, svimmelhed, "floaters" i øjet, smerte ved øjenbevægelse og alvorlig blødning, der ikke vil stoppe. Formålet med denne artikel er at uddanne og informere læseren og ikke erstatte professionel lægehjælp eller søge lægehjælp fra en læge.

Del:
Kommentarer