Hvordan man behandler en rigtig dårlig rebbrænding

Hvordan man behandler en rigtig dårlig rebbrænding

Rækkebrænding er forårsaget, når reb løber hurtigt over din hud, hvilket resulterer i rødme, blærer og i nogle tilfælde blødning. Du kan få rebbrænde fra enhver aktivitet, der involverer brug af reb, såsom klatring, roping heste, sejlsport eller reb klatring. Behandling af en dårlig rebbrænding kræver opmærksom pleje for at forhindre infektion og smerte og for at sikre helbredelse kommer hurtigt.

Skyl det brændte område med køligt vand, og fjern forsigtigt alle stykker rebfibre eller snavs fra forbrændingen med fingerspidserne eller nogle pincet.

Undersøg området for tegn på, at du har brug for øjeblikkelig lægehjælp. Hvis såret blødes overdrevent, er brændt hud lilla eller mørk, dyb nok til at se underliggende knogler eller du skal se læge. Søg også lægehjælp, hvis du er i ekstrem smerte. Ropeforbrændinger er smertefulde, men hvis smerte hæmmer din evne til at bevæge sig eller fortsætte med den daglige aktivitet, skal brænden have lægehjælp.

Vask området med lidt mild sæbe og køligt vand. Vær forsigtig med den delikate helbredende hud og gnid eller tør ikke tørre. Lad huden lufta i fem minutter.

Pat et lag af antibiotikumbrændingsgel over hele forbrændingen og huden omkring brændingen. Antibiotikagel fremstillet specielt til forbrændinger indeholder ingredienser designet til afkøling af forbrændinger og hjælper med at lindre smerter forbundet med dem.

Wrap eller dække forbrændingen med sterilt gasbind og brug kludpapir til at holde på plads. Sørg for, at tape ikke berører det brændte område eller den umiddelbare yderside, da du ikke vil risikere yderligere irritation af det ramte område.

Tag en over-the-counter smertestillende medicin i op til fem dage efter skaden efter behov. Læs og følg anvisningerne, der ledsager medicin til dosering og hyppighed. Tal med din apotek for anbefalinger om smertestillende medicin.

Gentag trin tre til fem dagligt, indtil brændt hud heler over.

Advarsler

For at forhindre infektion skal du altid omklæde det brændte område med nye og sterile bandager og genbruge aldrig bandager.

Hvis du begynder at opleve ekstrem smerte eller mærke tegn på infektion som en hvid udledning fra brænden eller mere alvorlige tegn som feber og opkast, skal du straks henvende dig til en læge.

Afbryd brugen af ​​smertestillende medicin efter fem dage. Hvis forbrændingen er så smertefuld, at det kræver smertestillende medicin efter denne tid, så læge, da skaden kan være mere alvorlig end den ser ud eller bliver smittet.

Del:
Kommentarer