Hvordan man behandler en biet, der er hævet og kløen

Hvordan man behandler en biet, der er hævet og kløen

Når en bi slynger dig, frigiver det toksin i din hud, og der kan opstå en række symptomer. Nogle bivirkninger er milde, andre er alvorlige, selv livstruende. Graden, som du reagerer på, er at være afhængig af, om du er allergisk over for bier. Alvorlig allergi kan forårsage hurtig eller svag puls, ekstrem hævelse, vejrtrækningsbesvær, hævelse i tungen og halsen, ubehagelig mave, svimmelhed, svaghed og bevidstløshed. Udvikling af hævelse og kløe er ikke ualmindeligt, men du bør konsultere din læge, før selvbehandling behandles mere alvorlige symptomer er truende.

Fjern stingeren fra din hud, hvis du ikke allerede har gjort det. Det vil ligne en lille sort prik eller splinter. Skrab stingeren med kanten af ​​et kreditkort eller din negle. Hvis du ikke har et kreditkort eller en lang nok negle til at frigøre stinger fra din hud, brug et par pincet. Undgå at klemme gommen sac, der er knyttet til stinger, ellers kan du frigive mere gift.

Vask det område, som biet satte dig med en mild sæbe og varmt vand. Skyl rent med koldt vand og klappet tørt med et papirhåndklæde.

Neutraliser giften fra bietestet ved at påføre en bomuldsbold dyppet i kødmager. Hvis du ikke har kødmager, lav en pasta med 1 spsk. bagepulver og 1 spsk. vand. Lad enten tøfleren eller bagepulveret stå i 20 minutter.

Hold en ispakning på området for at dumpe den. Lad ispakken stå i 10 til 20 minutter. Genanvend is til brug for smerte.

Påfør hydrocortisone creme eller calamine lotion for at lette hævelse, kløe og rødme.

Tag en oral antihistamin, der indeholder enten diphenhydramin eller chlorpheniramin, hvis kløe er vedvarende eller generende. Tag acetaminophen eller ibuprofen for at lette smerten.

Del:
Kommentarer