Hvordan man arbejder basketuret

Hvordan man arbejder basketuret

At køre en resultattavle ur et basketball spil er en kompliceret opgave. Udover at holde tid og partituret, skal du holde styr på alle spillere i spillet på et givet tidspunkt og antallet af fejl, som alle spillere har begået. Derudover skal du kommunikere med dommeren om skudklokken, trepunktsposition og time-out situationer. For at kunne udføre alle disse opgaver skal du være organiseret og være rolig i trykfyldte situationer.

Hold fingeren på uret, så du kan få det til at tælle ned, når bolden er i spil. Lad uret forblive i bevægelse, indtil bolden går uden for grænsen, en timeout er blevet kaldt, eller dommeren har angivet, at der er blevet kaldt et fejl eller en overtrædelse er begået.

Hold styr på hvert holds løbende score. Da spillet fortsætter, er du ansvarlig for at sætte feltmål, 3-punkts-mål og frie kast på resultattavlen. Når et 3-punkts skud er blevet forsøgt, vil dommeren vise tre fingre til din fordel. Men hvis du ikke har set fingrene, og du ikke kan fortælle om skuddet kom bag linjen eller foran det, skal du ringe ham for at undgå en uoverensstemmelse.

Sørg for at alle spillere tjekker ind med dig, når de kommer ud af bænken og ind i spillet. Spillere, der ikke tjekker ind med partituret, er i spillet ulovligt. Hvis dette sker, skal du lade dommeren vide.

Hold øje med fjender, som hver spiller har på scoreuret. Spillere får fem eller seks fejl, afhængigt af niveauet af spillet, og når de overstiger disse totaler, skal de komme ud af spillet. Du skal lade dommeren vide, hvornår en spiller har fouled ud.

Hold øje med holdfølle. Når et hold går over grænsen for fejlinder for en kvart (high school eller professional) eller et halvt (college), vil modstanderne få bonusfrikast. Du skal sørge for, at dommeren ved, om et hold har overskredet sin fejlgrænse. I college basketball resulterer ikke-skyddsfejl i et frie kaste og et bonusfrikast, hvis det første frie kaste er vellykket efter det syvende holdfoul. Efter det tiende hold fejl, resulterer ikke-skyddsfejl i to frie kast. Du skal påpege dette til embedsmanden.

Del:
Kommentarer