Hvordan kan jeg slippe af med en knoglespir på min knæ?

Hvordan kan jeg slippe af med en knoglespir på min knæ?

Bone spurs, eller osteophytes, er en knoglet vækst dannet på normale knogler nær leddene og brusk, der kan forårsage ubehag og smerte. Personer fra alle samfundslag, især atleter og individer, der generelt er aktive, kan udvikle knoglesporer. De mest almindelige steder at finde knogle sporer er normalt skuldre, rygsøjlen, hænder, fødder, hofter og knæ; dog udvikler de sig også på andre områder af kroppen. Stress skabt af anstrengende og gentagne aktiviteter, som løb, jogging og dans kan forårsage knoglesporer i knæene.

Årsager

Bone spurs kan sammenlignes med en callus på foden. Ved overdreven stress, vedvarende gnidning og overdreven udstrækning af knæets led og tætte ledbånd forårsager enorme mængder tryk over tid, forsøger kroppen at beskytte eller reparere området ved at danne knoglesporer i knæet. Bone spurs kan også danne som et resultat af calcium opbygning på en måde svarende til arthritis. Andre faktorer, der er ansvarlige for udviklingen af ​​knoglesporer, omfatter alder og helbredstilstanden. Ældre og de, der er overvægtige, kan også være mere modtagelige for knoglesporer.

Smerter fra knæbensporer er forårsaget af ansporet gnidning mod nerverne. Smerten kan variere fra mild til ubehagelig, afhængig af placeringen af ​​knoglesporet og smerten kan eller ikke forekomme intermitterende. Nogle individer har endda knoglesporer i deres knæ, mens de slet ikke har nogen smerte eller symptomer.

Naturlige Retsmidler

Når du oplever moderat smerte fra knæbenssporer, kan relief normalt opnås ved hjælp af over-the-counter-midler og medicin eller homøopatiske behandlinger og naturlige urter. Et meget effektivt hjemmehjælpemiddel er at placere en ren bomuldsklud eller en ostekloth, dyppet i varm linolie, på det berørte område og lad det smage under et opvarmningspude i et par timer efter behov. Akut smerte og ubehag kan også lindres ved at anvende dimethylsulfoxid (DMSO), kamille, hestetail, curcumin eller arnica. Som forebyggende foranstaltning anbefales kalciumtilskud og et godt træningsprogram altid. Imidlertid hjælper disse behandlinger kun med at lindre smerten i bensporingen. Professionel medicinsk behandling af en kvalificeret læge er den eneste måde at fjerne en benspor helt ud.

Langsigtet behandling

En god kost, træningsprogram og homøopatiske midler er ofte alt, hvad der er nødvendigt for at klare knæbenssporer. Med disse alternative behandlinger kan smerten gå langt, og hvis bensporingen forbliver asymptomatisk, kan fjernelse ikke være nødvendigt. Afhængigt af din livsstil kan din læge også anbefale steroidbehandlinger på knæet, hvis sporen er i sine tidlige stadier. Dette kan hjælpe med at lindre smerter og stoppe væksten af ​​knoglesporingen. Når smerte er kronisk, kan ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) ordineres. Men når din bevægelsesrækkevidde er berørt, og smerten er uacceptabel, kan din læge anbefale kirurgi som en sidste udvej. Kirurgi er den eneste måde at rent faktisk fjerne sporen. Det indebærer en procedure, hvor du går under bedøvelse, mens lægen skraber benet og fjerner ansporet. Fysioterapi og rehabilitering er normalt nødvendig efter operationen for at fjerne et knæbenspor.

Del:
Kommentarer