Hvordan kan jeg fjerne bomulden fra en Q Tip, der sidder fast i min ørekanal?

Hvordan kan jeg fjerne bomulden fra en Q Tip, der sidder fast i min ørekanal?

Det amerikanske Academy of Otolaryngology anbefaler at afbryde brugen af ​​bomuldsspidser, der anvendes til sondering eller rengøring af dine ører. Bomuldstippede svaber forårsager ørevoksblokering dybt i øregangen og tryk ørevoks mod din øretromme. Sommetider kan bomulden fra vatpinden blive anbragt inde i øregangen - det kan være skræmmende - og bomulden skal fjernes så hurtigt som muligt.

Et andet sæt øjne

Forsøg ikke at fjerne bomuld med andre genstande. Hold ikke noget andet i din øregang. Kun hvis du kan se bomulden tydeligt i spejlet og kan trække den ud med dine fingre - så fortsæt og træk den ud. Med vores ørekanalers akavede position - et andet sæt øjne ville være det bedste. Hvis du kan, skal du få nogen til at trække sig tilbage på din ørepille og forsøge at se bomulden i øregangen. Dette skal gøres i et veloplyst rum. Hvis den anden person kan se hele stykket bomuld og kan trække det ud med sine fingre, så fortsæt. Lad ikke en anden person bruge en genstand til at prøve at fjerne bomulden fra øret. Hvis bomulden bliver skubbet dybere ind i øregangen, kan det forårsage alvorlig smerte, permanent høretab og svær svimmelhed. Dette andet sæt øjne hjælper dig med at bestemme, hvor dybt bomulden er i øregangen.

Smøring

Hvis du ikke kan se en læge og vil forsøge at fjerne bomulden selv, er smøring din bedste indsats. Når bomuld bliver vådt, kommer det op. Brug olivenolie eller babyolie til at vådte og smøre bomuld og øregang. Placer fire til fem dråber rumtemperaturolie i øret, og hæld derefter hurtigt dit øre nedad mod vasken - du vil måske have et væv handy for at fange den overskydende olie, der drypper ud. Hold øret påpeget i to til tre minutter, og gentag derefter dråberne. Kombinationen af ​​tyngdekraft og smøring bør bringe bomulden ud af øregangen.

Hvis du har rør i dine ører eller et hul i din trommehinde, må du ikke bruge olie - kontakt din læge straks.

Søg professionel hjælp

Hvis du begynder at opleve ørepine, alvorlig smerte, svimmelhed eller tab af hørelse kort efter, at bomulden sidder fast i øret, skal du straks kontakte din læge. En akutplejeanlæg er udstyret til hurtigt og sikkert at fjerne bomulden fra øregangen. Der er sandsynligvis ikke behov for at besøge et nødrum, medmindre din læge anbefaler dig at gøre det. Fjernelse af læge er den bedste løsning. Din læge kan sørge for at alt bomuld er fjernet, og kontroller for intern skade.

Del:
Kommentarer