Hvordan helbreder en blister?

Hvordan helbreder en blister?

Lad en blister helbrede naturligvis

Blærer er sække af væske på huden, der skyldes, at huden bliver beskadiget eller ved kontinuerlig gnidning (såsom sko mod hælen). De kan også skyldes medicinske problemer, herunder impetigo, herpes, chicken pox og helvedesild. Fyldt med væske, kan blærer indeholde blod, som kan blive til pus, hvis de bliver smittede. Imidlertid er de fleste blærer fyldt med et klart plasma (serum), der skyldes røde blodlegemer efter størkning af koagulering.

Du kan lade en blister helbrede naturligt eller forsøge at fremskynde processen selv ved at behandle den. I nogle tilfælde er det bedre at bare lade blæren helbrede uden medicinsk indblanding.

Rens og blød blisteren

Bare fordi du vælger at lade en blister helbrede naturligvis betyder det ikke, at du ikke behøver at gøre noget. Først skal du rense det berørte område grundigt, herunder omgivende hud. Sug blæreren i en opløsning af varmt vand og tilsæt lidt salt. (Eddike og hvidløgsløsninger er også gode rensemidler.)

Beskyt blæren

Hvis du undlader at beskytte din blister, kan helingsprocessen blive forsinket eller endnu værre, blive smittet. For eksempel, hvis din blister er på din fod, må du ikke bære stramme sko. I stedet skal du bære sandaler. Men hvis du skal bære sko og sokker, skal du forsigtigt påføre et løst bandage, som du bliver nødt til at skifte dagligt. Bare sørg for ikke at bryde huden. På den anden side, hvis blærer er et resultat af vandkopper eller helvedesild, skal du bære løst tøj.

Pas pĂĄ New Skin

Fordi kroppen arbejder for at reabsorbere væske inde i blisteren, begynder ny hud at optræde under blæren. Processen sker i sit eget tempo. Når den underliggende hud heler, bryder blæren naturligt op.

Hold blister intakt

Selvom den ubrudte hud, der omslutter en blister, virker som en beskyttende vægbarriere, skal du stadig forsøge at holde blæren i ét stykke. Tving det ikke åbent ved at klemme det; tillade det at briste på egen hånd.

UndgĂĄ infektion

Rengør blisteren regelmæssigt med alkohol ved brug af blød bomuld. Igen risikerer du for tidlig at tvinge den til at bryde, risikoen for infektion.

Brug geler

For at reducere smerte, påfør bløde geler og antibiotiske salver dækket med en målebånd. Selvom de fleste blærer heler naturligt, kan de nogle gange være så smertefulde, at du har smertestillende midler til at kontrollere ubehag.

Del:
Kommentarer