Hvordan fĂĄr du scabies?

Hvordan fĂĄr du scabies?

En scabies angreb er forårsaget af en mikroskopisk, ottebenet væsen kaldet Sarcoptes scabiei var. hominis, også kendt som den "menneskelige kløe mide." Mens det er let behandlet, er scabies meget overførbare og resulterer i alvorlig kløe og pludselig udslæt på visse områder af kroppen. Sådan får du scabies - og hvordan det behandles.

Hvor kommer scabies fra?

Ifølge Centers for Disease Control vælger scabies mite ikke værter baseret på race, alder eller social status. Scabies infestations er mere almindeligt forekommende i befolkninger, der bor tæt sammen under overfyldte forhold, såsom plejehjem faciliteter og fængsler. Men når scabies angre voksne, er det typisk resultatet af et intimt møde. For at blive overført fra det ene menneske til det andet, skal scabies-mitten tværs langsomt. Dette sker ved vedvarende hud-til-hud kontakt. CDC klassificerer scabies som en seksuelt overført sygdom.

Mænd og kvinder

En scabies angreb begynder med en imprægneret scabies-mide, der finder et sted på huden, hvor man skal grave og lægge sine æg i hele livet, hvilket normalt er en til to måneder. Scabies-myten har fire livsstadier: æg, larve, nymfe og voksen. Mandskindmider lever i lavgrave på den menneskelige hud, der eksisterer tilstrækkeligt lang tid til at imprægnere andre kvinder. Der må kun være summen af ​​10 til 15 mite burrows på huden under en angreb.

Identifikation af Burrow

Ofte vil din læge være i stand til at identificere forekomsten af ​​scabies ved at finde en af ​​hendes burrows, som har et unikt slangemønster. Scabies-myten foretrækker visse dele af den menneskelige krop, hvor man skal skabe et levested. Valgmulighederne omfatter båndet mellem fingrene, armhulerne og skulderbladene rundt om taljen, inde i albuer og håndled, omkring brysterne eller mandlige genitalområder, på skinkerne eller fodsålerne. Huden omkring burven kan skrabes og visualiseres under et mikroskop for at bekræfte minens tilstedeværelse.

Scabies Treatment

Scabies angreb skal dræbes med receptpligtig medicin, oftest permethrin eller crotamiton. Disse kan gå under handelsnavne Elimite, Acticin eller Eurax og anvendes topisk. Efter at medicinen er efterladt i mindst otte timer, kan den derefter vaskes af. Men alvorlig kløe - et allergisk reaktion på tilstedeværelsen af ​​midernes fæces - kan vare i uger.

Eliminere Scabies

Skabies menneskelige vært skal ikke kun behandles, miljøet skal også behandles. Alle tøj, sengetøjs håndklæder og andre personlige effekter skal vaskes i varmt sæbevand og tørres på høj varme. Varer, der ikke kan vaskes, kan opbevares i plastikbeholdere eller poser og placeres i en garage eller opbevaringsbygning i op til to uger.

Del:
Kommentarer