Hvordan diagnosticere sinus hulrum i hovedet

Hvordan diagnosticere sinus hulrum i hovedet

Tilbagevendende hovedpine, skarpe smerter i dit ansigt eller hoved, en kedelig smerte over dine tænder, en konstant ondt i halsen, vedvarende dårlig ånde og tryk under og over dine øjne er alle tegn på bihuleproblemer. Disse symptomer efterligner ofte andre sundhedsmæssige problemer, og det kan være svært at af og til bestemme årsagen til din smerte. Sådan diagnostiserer du problemer med sinus hulrum.

Lær hvor sinus hulrum er placeret. Mange mennesker er overraskede over at lære, hvor langt hulhulrummet i hovedet strækker sig. Der er bihuler i deres pande, der ligger over panden på begge sider og strækker sig op ad flere inches og i nogle mennesker næsten helt til kurven ved panden. Der er også sinus hulrum på hver side af din næse, der strækker sig op under øjet og næsten ned til toppen af ​​kæben. Selvfølgelig er der også bihuler i næsen, og de strækker sig mellem dine øjne.

Den store størrelse af sinuskaviteterne i hovedet er årsagen til infektioner, irritation eller andre bihuleproblemer kan forårsage smerte i så mange forskellige områder af hovedet.

Overvej stedet hvor du har smerter eller problemer. Er det nær en sinus hulrum? Hovedpine, der forekommer i hovedets forside, med smerter i panden, skyldes sandsynligvis sinusproblemer. Tryk over eller under øjnene, mellem øjnene eller langs dine kindben er også tegn på sinusproblemer. Selv en smerte, der føles ligner tandpine, kan faktisk være et tegn på sinusproblemer.

Føl dine bihulehulrum. Dette er en af ​​de nemmeste måder at fortælle om du har en infektion, en allergisk reaktion eller et andet problem i dine bihulehulrum. Brug to fingre, tryk let på panden, kinderne og mellem øjnene. Hvis du føler ømhed, smerte eller hævelse, er det sandsynligt, at du har en sinusinfektion eller et andet problem med dine bihuler.

Hvis smerten er tæt på kæbekanten, eller hvis det føles som om du har tandpine, skal du sammenligne smerteforskellen, når du berører dit ansigt nær sinuskaviteten, og når du rører ved tand. Hvis smerten er signifikant større nær sinuskaviteten, er det højst sandsynligt et bihuleproblem.

Kontakt din læge, hvis du har smerter, der forstyrrer dine daglige aktiviteter.

Vær opmærksom på, om der er slim eller blokering i næsen, uanset om du har en næsedråbe, og om slimmet er tydeligt.

Luk din mund og tag dyb vejret gennem din næse. Er der blokering eller problemer med at trække vejret gennem næsen? Er der overbelastning eller slim blokering af passagerne? Er det klart, men du oplever en brændende fornemmelse, da luften rushes forbi? Hvis du svarede ja på et af disse spørgsmål, er det sandsynligt, at du har en sinusinfektion eller et andet bihuleproblem.

Også, selvom det er lidt uhyggeligt, skal du observere farven på slimhinden. Blæs din næse og afgøre, om dråbet eller slim er klart, hvidt, gult eller grønt. Hvis det er gult eller grønt, er det meget sandsynligt, at du har en sinus infektion. Normal slim er klart eller hvidt.

Spørg timingen af ​​dine symptomer. Hvis du vågner om morgenen med smerte på den ene side af dit hoved eller ansigt eller med ondt i halsen, og smerten falder efter et varmt brusebad eller om morgenen skrider frem, er der en god chance for, at du oplever problemer med sinuskaviteter i hovedet. Slim eller dræning samles på den side af dit hoved eller ansigt, som du har sovet på og drypper ned i halsen og forårsager irritation i løbet af natten.

Hvis dine symptomer ikke mærkes om morgenen, men bliver værre om eftermiddagen, kan du opleve symptomer fra en anden årsag, som stress eller sygdom, men det kan også være på grund af allergier.

Skriv ned dine aktiviteter for dagen i flere dage, sporing hvor du var, hvad du lavede, og når symptomer begyndte at dukke op. Hvis dine bihuler forårsager smerte efter udendørs aktiviteter, eller efter at have brugt tid sammen med en familie kæledyr, er det muligt, at du oplever bihuleproblemer på grund af allergier.

Tips

Sener strækker sig ud over hulrummene. Hvad der føles som tandpine eller kedelig hovedpine kan faktisk være et problem med en sinuskavitet i hovedet. Overvej om nogen smerte i hovedets forside eller i dit ansigt kunne være på grund af bihulehuleproblemer.

Advarsler

Kontakt din læge, hvis din smerte stiger dramatisk eller vedvarer i mere end en uge eller forstyrrer dine daglige aktiviteter.

Del:
Kommentarer