Hvordan brænder bronchitis til lungebetændelse?

Hvordan brænder bronchitis til lungebetændelse?

Hvad er bronchitis?

Bronkitis er en respiratorisk lidelse, som normalt udvikler sig på grund af kold eller akut luftvejssygdom, og er forårsaget af bakterier. Bronkitis er betændelsen i foringen i dine bronchiale rør. Disse rør indsnævres, når de er betændt, hvilket forårsager vejrtrækningsbesvær og en generel følelse af utilpashed. Akut bronkitis er smitsom og vil normalt gå væk i løbet af et par dage, op til to uger. Kronisk bronkitis forekommer sædvanligvis hos rygere og kan vare i måneder eller endog år. Almindelige symptomer på bronkitis omfatter hosting af slim, der er hvidt, gult eller grønt i farve, vejrtrækningsbesvær, vejrtrækning, høj feber, kulderystelser, træthed og tæthed i brystet. Hvis du har haft disse symptomer i mere end en uge, skal du gå til lægen.

Hvordan brænder bronchitis til lungebetændelse?

Ifølge Mayo Clinic kan bronkitis føre til lungebetændelse hos nogle mennesker. Selvom bronkitis ikke altid forårsager lungebetændelse, i tilfælde af bakteriel bronkitis, multiplicerer bakterierne og bliver til lungebetændelse. I nogle tilfælde, især når det gælder sunde unge voksne, kan kroppen kæmpe mod bakterierne, overvinde bronkitis. Personer, der har haft effektiv antibakteriel behandling for bronkitis, har også en god chance for at helbrede sygdommen. Dem med kompromitterede immunsystemer, som kan omfatte småbørn og seniorer, er især tilbøjelige til at udvikle lungebetændelse fra ubehandlet bronkitis, da kroppen måske ikke kan bekæmpe bakterierne alene.

Hvad er lungebetændelse?

Lungebetændelse er en alvorlig respiratorisk lidelse, der skyldes ubehandlede bakterier eller vira i kroppen, som i tilfælde af bronkitis eller andre ubehandlede virussygdomme. Ikke alle tilfælde af lungebetændelse er livstruende, men hvis du bemærker nogen af ​​symptomerne på lungebetændelse, skal du se en læge til behandling, især hvis du har et dårligt fungerende immunsystem eller hvis du er over 65 år. Symptomer på lungebetændelse inkludere en slimproducerende hoste, en høj feber, kuldegysninger, problemer med vejrtrækning, brystsmerter og andre influenzalignende symptomer. Symptomer på lungebetændelse er ofte mere alvorlige end symptomer på bronkitis, selvom begge er ens.

Del:
Kommentarer