Hvordan beregner jeg mit BMI ved hjælp af en målebånd?

Hvordan beregner jeg mit BMI ved hjælp af en målebånd?

Et mål for at bestemme dit generelle helbred er Body Mass Index (BMI). Per definition er dit BMI et mål for kropsvægt relateret til højde, og i kombination med taljenomkreds kan bruges som estimater for fedme.

Måling BMI

Formlen til måling af BMI er lig med: samlet kropsvægt i pund divideret med din højde i inches squared (din højde tider selv). Multiplicér summen med 703. Brug en kalibreret skala på en flad overflade til registrering af kropsvægt. Mål højden ved at stå imod en væg; læg en linjal fladt på hovedets krone og marker hvor linjalen rører væggen. Brug et målebånd til at bestemme længden fra gulvet til markeringen på væggen.

Brug dit BMI score

Et BMI på 18,5 til 24,9 betragtes generelt som en sund rækkevidde, mens et BMI på 25 til 29,9 betragtes som overvægtigt, anses en BMI på 30 eller derover for overvægt, og en BMI mindre end 18,5 betragtes som undervægt. Ulempen ved et BMI mål er, at der ikke skelnes mellem muskel og fedt. Derfor kan personer med mere muskelmasse have en BMI score, der tyder på at personen er usund, hvilket måske ikke er tilfældet for flere atletiske individer. Ligeledes bestemmer BMI ikke nøjagtigt en usund kropsfedtprocent i kortere individer.

Måling af taljeomskridning

I betragtning af begrænsningerne af en BMI score, bør det ikke være den eneste overvejelse i din overordnede hede. Det er også klogt at redegøre for fordelingen af ​​kropsfedt samt et BMI-indeks. At have for meget fedt omkring dit talje er en generel indikator for fremtidige sundhedsrisici. Måling af taljenomkredsen er en nem måde at afgøre, om du har usund fedtfordeling. Mål taljenomkredsen ved at bruge et blødt målebånd. Kom under noget tøj og læg en finger øverst på hoftebenet på den ene side af din krop. Placer målebånd lige over hoftebenet. Indpakningsmåtte rundt om din krop, og registrer hvor målebåndet opfylder 0 tommer mærket. Generelt kan kvinder med en midjemængde på over 35 tommer og mænd med en omkreds på 40 tommer eller derover generelt have større chance for sundhedsmæssige problemer, selvom det ikke altid er tilfældet.

Hvad skal man gøre næste?

Hvis både din BMI score og taljeomkreds er høje, bør du kontakte din læge om potentielle risici for fremtidige sundhedsproblemer og metoder til styring af din kropssammensætning.

Del:
Kommentarer