Hvor meget CoQ10 skal man tage?

Hvor meget CoQ10 skal man tage?

Coenzym Q10 (CoQ10) er et vitaminlignende stof, der er fedtopløseligt og er til stede i alle celler i kroppen. Det virker i tandem med flere centrale enzymrelaterede trin, når der produceres energi. CoQ10 er blevet rost som et vigtigt supplement til hjerte og helbred, men ethvert tilskud bør godkendes af en læge.

Studierede virkninger af CoQ10

Den vigtigste brug for CoQ10-tilskud kan være hos patienter, der har mangel på naturlige niveauer af coenzymet. Når en person har en metabolisk lidelse, et mitokondrielt problem, ikke nok CoQ10 taget i og over brug af CoQ10 af kroppen, kan der være behov for at tilføje flere CoQ10 i tillægsform. Hypertension er blevet vist i indledende undersøgelser for at føre til et lille fald i blodtrykket. En undersøgelse af 641 personer med kongestiv hjertesvigt viste, at CoQ10 i høj grad reducerede sværhedsgraden af ​​hjertesymptomer og førte til færre sygehusindlæggelser. CoQ10 er blevet testet på mennesker med Parkinsons sygdom, og det viste en signifikant forbedring af symptomer og visuel funktion i en undersøgelse og nedsat funktionsnedsættelse sammenlignet med placebo.

En typisk dosis CoQ10 er 30 til 90 mg pr. Dag i opdelte doser, men forskellige forhold kan føre til en meget anderledes anbefaling af disse doser. Mens de fleste forsøg bruger 100 til 200 mg, fandt Parkinsons sygdomsforsøg, at en dosis på 1200 mg var mest vellykket sammenlignet med 300 og 600 mg grupper. Hvis du er sund og ikke har symptomer, men er dedikeret til at bruge CoQ10, er en dosis i 30 til 90mg regionen nok bedst for dig.

Hypotetiske virkninger af CoQ10

Der er mange teoretiske anvendelser til CoQ10, der endnu ikke har fået tilstrækkelige undersøgelser til at understøtte deres potentielle resultater. Coenzymet kan have en virkning på både aldersrelateret makuladegeneration og nedsættelse af demens i Alzheimers sygdom. CoQ10 har været forbundet med at forbedre kronisk træthedssyndrom og træningsevne. Kræft og HIV er også blevet testet med CoQ10, men med ikke tilstrækkelig støtte til indikation af en positiv effekt.

CoQ10-lægemiddelinteraktioner

Da CoQ10 produceres naturligt i kroppen, kan dine niveauer udføres af de lægemidler, du tager. Som følge heraf skal du være forsigtig med dit CoQ10-tilskud, når du er på et af følgende lægemidler: ACE-hæmmere, betablokkere, diuretika, calciumkanalblokkere, antikoagulantia, dopaminforstærkende stoffer og kolesterolreducerende lægemidler.

Del:
Kommentarer