Hvor mange carbs har en appelsin?

Hvor mange carbs har en appelsin?

En mellemstore orange (en kop spiselige sektioner) indeholder 21 g kulhydrater. Kulhydrater giver energi til dine muskler og hjerner. Hele fødevarer, i stedet for forarbejdet, er de bedste kilder til kulhydrater, fordi de giver den største mængde ernæring. Appelsiner hjælper med at brænde dig gennem kulhydrater, men de har også potentiale til at bekæmpe sygdom og fremskynde vægttab.

C-vitamin

En medium orange giver 100 procent af dine daglige anbefalede værdier af vitamin C. Kropet kan ikke opbevare vitamin C, så du skal søge efter det i eksterne kilder. C-vitamin hjælper med at styrke immunsystemet, øger synet, forbedrer dit hjertes sundhed og kan få dig til at se yngre ud. Ud over C-vitamin giver appelsiner næsten 10 procent af dine daglige anbefalede mængder folat og 7 procent af B1 og kalium.

Fiber

Kolhydraterne i appelsiner omfatter fire gram kostfiber. FDA anbefaler at du får mindst 21 g fiber om dagen - og hvis du er under 50 eller en mand, er anbefalingerne lidt højere. Fiber hjælper med din fordøjelseskanal. Appelsiner indeholder en bestemt type fiber kaldet pektin, som har vist sig at holde dig fuld længere og reducere dit kalorindtag i timer efter indtagelse. Journal of the American College of Nutrition rapporterede i en undersøgelse i 1997, at deltagere fodrede pectin med deres appelsinsaft forblev fuld i op til fire timer efter forbruget, mens deltagere, der drak almindelig appelsinjuice eller spiste is, var sultne bare en time senere.

Naturligt sødt

Fireogtyve procent af sukkerarterne i appelsiner kommer fra fructose. Fructose er lavt på det glykæmiske indeks, hvilket betyder, at det ikke er sandsynligt, at piggerne og dypene i blodsukker, der forekommer med majssirup og bordssukker.

Lav kalorieindhold

En orange orange indeholder 80 kalorier. De kommer i deres egen pakke, hvilket gør dem meget bærbare. En hel appelsin tager også længere tid at spise end et glas juice og indeholder 30 færre kalorier. Udskiftning af højere kalorieindhold som chips og kager med en orange kan spare dig hundredvis af kalorier om dagen og muligvis op til 20 pund om året.

Samlet sundhed

Appelsiner tæller som en frugt i dit daglige indtag af frugt og grøntsager. Jo større dit forbrug af frugt og grøntsager, jo mere sunde du sandsynligvis vil være. En stor undersøgelse, udført af Harvard-baserede sygeplejerskeundersøgelse og sundhedsprofessionelle opfølgningsundersøgelse, spores over 100.000 deltagernes indtagelse af frugt og grøntsager i 14 år. Resultaterne viste klart, at et højere forbrug af frugt og grøntsager mindskede deltagernes risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Del:
Kommentarer