Hvor lang tid varer helvedesvampen sidste?

Hvor lang tid varer helvedesvampen sidste?

Vaccinen

En form for den virus, der forårsager vandkopper, helvedesild påvirker nerve rødderne i kroppen, forårsager smerte, kløe, udslæt, hovedpine, blærer i huden og svimmelhed. Helvedesildene rammer almindeligvis mennesker over 60 år. Kendt som Zostavax, gives helvedesvaccinen kun i 1 dosis og anbefales til voksne i alderen 60 år og derover.

Hvis ubehandlet, kan helvedesild vare 2 til 4 uger. Påbegyndelse er ofte resultatet af et svagere immunsystem på grund af stigende alder, stress, alvorlige sygdomme som kræft eller aids eller fysisk stress i kroppen, som f.eks. Ved solskoldning.

Varighed

Med hensyn til vaccinationer er helvedesvampevaccinen ret ny på markedet, der blev godkendt af US Food and Drug Administration i 2006. Da Zostavax er en ny vaccine betyder det, at forskere ikke har en betydelig mængde langsigtet forskning med hensyn til dets virkningsfuldhed. Men nuværende estimater siger helvedesildsvaccinen er effektiv i 6 år i det mindste, muligvis længere hos nogle individer.

Et booster skud kan gives til patienter efter denne tid. Mens vaccinen er mest effektiv til beskyttelse af disse alder 60 til 69, har det vist sig at reducere symptomer hos ældre personer.

Hvem bør ikke få vaccinen

Rørbomsvaccinen anbefales ikke til visse personer på grund af sandsynligheden for en allergisk reaktion eller svækkelsen af ​​immunsystemet, da vaccinen indeholder deadenerede former for vildtlevende vovs. Blandt dem, der ikke bør få helvedesvaccinen: dem allergiske over for gelatine, neomycin (et antibiotikum) eller en anden del af helvedesvaccinen dem, der har aktiv, ubehandlet tuberkulose; dem, der har en autoimmun sygdom, såsom hiv / aids; dem, der tager medicin som steroider eller kemoterapi og dem, der har haft kræft, der påvirker knoglemarv eller lymfesystemet.

Del:
Kommentarer