Hvor lang tid varer helvedesild?

Hvor lang tid varer helvedesild?

Helvedesild er en meget almindelig og meget smertefuld tilstand. Hvis du behandler helvedesild aggressivt, bør den falde tidligere, og du er mindre tilbøjelige til at udvikle komplikationer.

Ă…rsager

Helvedesild er virkelig bare kyllingpokke. Kyllingpokviruset, "varicella-zoster", ligger dormant i kroppens nerver og kan genaktivere, hvilket forårsager den smertefulde tilstand helvedesild. Andre sygdomme eller stress kan føre til en helvedesild udbrud, som kan alder.

Symptomer

De første symptomer på helvedesild er træthed, hovedpine og lysfølsomhed. Smerter udvikler sig, normalt skyder eller brænder, såvel som prikken og kløe. Udslæt af blærer vises så, hvor smerten opstår.

eftervirkninger

Folk, der har gennemgået en helvedesild udbrud kan opleve postherpetic neuralgia, en tilstand, hvor smerter lænner i udslæt stedet længe efter blærerne har helet.

Varighed

En helvedesild udslæt kan tage et stykke tid at helbrede - hvor som helst fra to til fire uger. Komplikationer kan vare længere, selv om postherpetic neuralgi normalt forsvinder en til tre måneder efter starten.

Behandling

Behandling af helvedesild med antiviral medicin inden for to dage efter udvikling af udslæt kan hjælpe med at forkorte varigheden og reducere risikoen for udvikling af postherpetic neuralgi.

Del:
Kommentarer