Hvor lang tid tager testikulær kræft at sprede sig?

Hvor lang tid tager testikulær kræft at sprede sig?

Progression

Testikulær cancer (specifikt kimcelle tumorer) er en aggressiv kræft, der fordobles i størrelse hver 10 til 30 dage. Hvis ikke behandlet, kan testikulær cancer spredes via lymfestierne. Lymfekirtlerne omkring aorta og vena cava på nyreniveau er de første, der er involveret. Testikelkræft kan så spredes til andre lymfekirtler. I fremskredne tilfælde kan det spredes til lunger, lever, hjerne, knogle, nyre, binyren og milt. Uden behandling vil en testikulær kræftpatient dø i gennemsnit 2-3 år fra diagnosetidspunktet.

iscenesættelse

Testikulær kræft er iscenesat ved hjælp af forskellige systemer i forskellige lande. Ved anvendelse af TNM-klassificeringen af ​​maligne tumorer er testikulær cancer opstillet som følger: Trin I - tumor begrænset til testikler; Trin II - tumor har spredt sig til para-aorta lymfekirtler; Stage III - lymfekirtler involverer i bryst eller nakke; Trin IV - kræft har spredt sig uden for lymfekirtler, såsom lunger eller lever.

Behandling

På grund af moderne fremskridt inden for medicin har testikelkræft en af ​​de højeste kur af alle kræftformer. I 1970 havde en mand med testikelkræft kun 10% chance for overlevelse. I dag er moderne behandlinger så vellykkede, at det med en tidlig påvisning er helbredelsesraten næsten 100%. Selvom kræft har meget metastaseret, er kurens hastighed stadig 80%. Behandlinger omfatter orchiektomi (fjernelse af testikler), fjernelse af lymfekirtler omkring aorta og vena cava, strålebehandling og kemoterapi. De fleste behandlingsmuligheder vil påvirke fertiliteten.

Se din læge

Ifølge det amerikanske kræftforening bliver der omkring 8.400 tilfælde af testikelkræft diagnosticeret i USA hvert år, og 380 vil dø af sygdommen. Livstidsincidensen af ​​testikelkræft er 1 ud af 300. Nogle eksperter anbefaler regelmæssig månedlig testikulær selvundersøgelse. Eventuelle uregelmæssigheder i dine testikler skal straks anmeldes til din læge. Testikelkræft præsenterer normalt som en hård, smertefri klump i pungen; uforklarlig udvidelse af en testikel eller en uforklarlig smerte, smerte eller hævelse i pungen. Højrisikopatienter bør være ekstra opmærksomme. Høj risiko er defineret som at have en undescended testes, en tidligere historie af en testes tumor, en bror eller far med en testes tumor og infertile mænd. Tidlig behandling er afgørende.

Del:
Kommentarer