Hvor lang tid tager kataraktkirurgi?

Hvor lang tid tager kataraktkirurgi?

Under kataraktkirurgi fjernes den uklare naturlige linse i øjet. Selve proceduren er en af ​​de sikreste og mest udførte procedurer. Kirurgi er udført som ambulant og tager ikke lang tid at udføre.

Præoperativ periode

På operationens dag vil patienten checke ind på ambulant centret en til to timer før den planlagte tid afhængigt af det specifikke center.

Kirurgi: Phaco

Med phacoemulsificering, den mest almindelige type kataraktkirurgi udført i USA, kan proceduren tage så lidt som 10 minutter.

Kirurgien selv: ECCE

Den ekstrakapslede kataraktekstraktion (ECCE) kan tage længere tid end phacoemulsification; ECCE kan tage 30 til 45 minutter, men med nogle kirurger kan tage betydeligt mindre tid end det.

Tid i genopretning

Hvis der ikke var komplikationer med operationen, vil patienten forblive i opsving i kort tid - ofte 20 til 30 minutter. Patienten modtager instrukser om aktiviteter og advarselssymboler for komplikationer, før de forlader.

Årsager til længere procedure

Komplikationer som ripping linsekapslen eller blødning i øjet kan medføre, at operationen varer længere mens disse komplikationer ikke er almindelige, skal kirurgen justere proceduren for at klare komplikationerne. Hvis mere end et øje bliver brugt på en dag, vil operationstiden være længere.

Del:
Kommentarer