Hvor lang tid tager det for ringorm at rydde op?

Hvor lang tid tager det for ringorm at rydde op?

Ringorm, eller tinea, er en stærkt smitsom svampeinfektion, der ofte præsenterer sig som en lille ring på overfladen af ​​huden. Dette er en tilstand, der ikke går væk alene og skal behandles med en form for svampedræbende medicin. Over-the-counter medicin kan først prøves, men i alvorlige tilfælde, der kræver recept, tager ringorm flere uger og nogle gange op til tre måneder for at rydde helt.

Ă…rsager

Ringorm er forårsaget af hud til hudkontakt med mennesker eller dyr, der allerede har svampeinfektionen på huden. Det betyder, at ringormsinfektioner normalt forekommer i skoler, hvor børn har stor kontakt med hinanden og blandt atleter som brydere. Ikke alle mennesker, der har ringormsvampen, viser symptomer, så en person kan overføre infektionen til andre uden at vide, at infektioner er vanskelige at spore fra person til person.

typer

Der er mange forskellige typer ringorm, og ikke alle til stede som det ringformede udslæt, der oftest er forbundet med svampen. Den type ringorm, der ofte forekommer på børns scalps, er hård og skællende og fører til skaldede pletter. En anden type ringorm forekommer på ansigt og hals i områder, der er dækket af ansigtshår og præsenterer med hævelse og skorpning af huden. Den form for ringorm, der almindeligvis er kendt som jock kløe, fremgår af lårets folder og på lårene som en rødbrun udslæt. Endelig er der den type ringorm, der opstår som ringformede udslæt og kan forekomme overalt på kroppen.

Identifikation

Det kan være nemt at identificere ringorm, når den er i den velkendte ringform, men selv så er det vigtigt at søge diagnose hos en læge for at udelukke andre hudforhold. Eksem, psoriasis og jægerinfektioner kan se meget ud som de forskellige former for ringorm, så en korrekt diagnose er nøglen til at finde det rigtige behandlingsforløb. En læge kan muligvis identificere ringorm ved synet eller kan tage en hudskrabning til yderligere test.

Forebyggelse

Der er ingen absolut måde at forhindre kontraherende ringorm på grund af dens overførsel fra hud til hud. Imidlertid skærer hyppig og ordentlig håndvask ned på alle hudinfektioner. Undgå kontakt med mennesker og dyr, der vides at have ringorm og situationer, der forlader huden svedige og fugtige, kan også skære ned på svampens udbrud. For mænd kan det betyde iført boksere i stedet for trusser og til kvinder, iført bomuldsunderklæder og undgår helt nyloner.

Aktuel behandling

Mindre tilfælde af ringorm kan behandles med over-the-counter topiske lægemidler som Lamisil og Tinactin. Disse lægemidler bruges til mange milde svampeinfektioner. Følg instruktionerne, der følger med cremen til behandling, og hvis ringorm ikke rydder op inden for to uger, søg en receptsalve fra din læge. Prescription cremer er meget stærkere og bruges generelt i et tyndt lag en eller to gange om dagen. Påfør disse cremer som foreskrevet, da de muligvis må fortsættes, selv efter at de visuelle tegn har ryddet for at sikre, at der ikke er nogen gentagelse. Ringorm stærk nok til at kræve en receptpligtig creme kan tage flere uger at rydde.

Mundtlig behandling

Hvis et tilfælde af ringorm er for alvorligt til at blive behandlet med en ren topisk salve og ikke reagerer på en receptkrem, vil der blive ordineret en oral svampedræbende medicin. En oral medicin vil normalt blive ordineret i fire til otte uger og kan fortsættes, hvis huden viser forbedring, men ikke helt klart. Der er ofte en tendens til at stoppe med at tage medicin, når ringorm begynder at rydde op, men fordi de synlige tegn er væk, betyder det ikke, at svampen selv er væk, og ringene og udslætene kan dukke op igen, hvis det fulde behandlingsforløb ikke er fulgt.

Del:
Kommentarer