Hvor lang tid tager det for en person at mærke virkningerne af sort form?

Hvor lang tid tager det for en person at mærke virkningerne af sort form?

Sort forme forårsager mange sundhedsmæssige problemer. Det er ofte svært at fortælle præcis, hvad tidsrammen er for en person at mærke virkningerne af udsættelse for sort skimmel. Nogle symptomer og sygdomme dukker op straks, andre tager flere dage, og andre kan faktisk tage mange års eksponering for at forårsage en endelig sundhedsproblem.

Umiddelbare reaktioner

En kløende næse og hals er indikatorer for at du har pustet ind i nogle svarte skimmelsporer. Disse symptomer følger normalt tæt af hovedpine, kløende øjne og hoste og udviser slim.

Hudreaktioner

Nogle mennesker udvikler udslæt eller elveblødninger sammen med kløe og brænding af huden efter at være udsat for sort skimmel. Denne hudreaktion kan ske overalt mellem et par minutter og 24 timer efter eksponering.

Langvarige virkninger

Hovedpine, hoste og andre umiddelbare symptomer kan dvæle i flere dage afhængigt af længden af ​​eksponeringen og hvor mange sporer blev indåndet. Så selvom der er en øjeblikkelig virkning, kan du også mærke disse virkninger i dage eller uger efter eksponeringen.

Alvorlig hovedpine og kvalme

Blændende hovedpine ligner migræne og kvalme er almindelige symptomer på en sort skimmelallergi. Sådanne symptomer kan forekomme straks eller efter at have været udsat for et par timer. Dette er en måde, som mange familier finder ud af, at deres hjem har et sortskimmelproblem.

Mere alvorlige virkninger

Lunger og åndedrætsproblemer udvikler sig over tid efter eksponering for sort skimmelsvamp og forværres selvfølgelig med gentagen eller kontinuerlig eksponering. Mange bivirkninger af kontinuerlig eksponering for sort skimmel fører til mere alvorlige problemer, herunder øjen- og synsskade, sløvhed og lethed og mangel på appetit. I svære tilfælde antages sort skimmel at være forbundet med kræft.

Del:
Kommentarer